06 / 05 / 2024

Diyarbakırın tanıtımı için belgesel mi çekilecek

Diyarbakırın tanıtımı için belgesel mi çekilecek

Diyarbakır'ın kültürel varlıkları, TRT tarafından hazırlanacak 2 belgesel film ile yurt içi ve yurt dışında tanıtılacak. Diyarbakır'daki kültürel miraslarının hazırlanacak belgeselerde yer alması için protokol imzalandı.

Nef Arsa 31. ofisini Diyarbakır'da açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonları yürütmek üzere Diyarbakır'da yer alan yeni satış ofisini hizmete açtı. 31. Ofisini açan Nef, arsa tarafında genişlemeyi sürdürecek. 

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Gümüş için rota oluşturuldu! Bu seviyeyi gören kuyumcuya ışınlanacak!

Altından sonra en çok tercih edilen yatırım aracı gümüşe talep gittikçe artıyor. Bu kapsamda yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne olacağını araştırıyor. Uzmanlardan gümüş için rakam açıklaması geldi. bu seviyeyi gören kuyumcuya ışınlanacak!

1 gram altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü? İşte 28 Haziran 2023 tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları..

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken bayramda altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 1 gram altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü? İşte 28 Haziran 2023 tam, yarım, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatları...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Google Pixel Fold Tanıtımı: Katlanabilir Telefon Dünyasına Yeni Bir Soluk Geliyor!

Google'ın merakla beklenen yeni katlanabilir telefonu Google Pixel Fold yakında tanıtılacak. Google tarafından yapılan duyuruya göre, cihazın tanıtımı 10 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ve ön sipariş süreci hemen ardından başlayacak. 

Google Pixel 7a'nın tanıtımına günler kala görüntüleri sızdı!

Google'ın uygun fiyatlı yeni telefonu Pixel 7a'nın resmi tanıtımı yaklaşıyor ve cihaz hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak, Pixel 7a'nın kutu açılış görüntüleri internete sızdırıldı.

iPhone'dan bile pahalı Xiaomi telefon! Xiaomi 13 Ultra'nın tanıtım tarihi belli oldu!

Xiaomi, uygun fiyatlı telefonlarıyla tanınan bir marka olarak bilinmektedir. Şimdi ise, 13 Ultra modeli için tanıtım tarihini açıkladı. Aşağıda konuyla ilgili detaylar bulabilirsiniz.

Dünyaca ünlü milyarder altın ve gümüş için dudak uçuklatan tahminde bulundu! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi

Dünyaca ünlü milyarder altın ve gümüş için dudak uçuklatan tahminde bulundu! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi!

Altın ve gümüş için çok kuvvetli tahminler geldi, fiyat ve tarih verildi!

Yeni yıla iyi başlayan altın ve gümüş için dünyanın en önemli analistlerinden çok önemli yorumlar geldi. Analistler, altın ve gümüş için sadece yorum yapmakla kalmadı, fiyat da verdi. Peki bu sene bu kıymetli madenler için uzmanlar ne düşünüyor?

Samsung Galaxy S23`ün tanıtım tarihi ile ilgili flaş gelişme!

Son raporlara göre Galaxy S23 modelinin de selefine benzer bir tanıtım takvimi benimsemesi bekleniyor.

Diyarbakırın tanıtımı için belgesel mi çekilecek Haberi

Diyarbakırın tanıtımı için belgesel mi çekilecek


Diyarbakır'ın kültürel varlıkları, TRT tarafından hazırlanacak 2 belgesel film ile yurt içi ve yurt dışında tanıtılacak.


Diyarbakır'daki kültürel miraslarının hazırlanacak belgeselerde yer alması için Diyarbakır Valiliği ile TRT Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.


Vali Kıraç, yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın tarihi varlıklarını dünyaya tanıtabilmek amacıyla TRT ile işbirliği yaptıklarını belirterek, belgesel filmlerin temasının barış olacağını söyledi.


Diyarbakır'ın 12 bin yıllık geçmişiyle 33 ayrı uygarlığa ev sahipliği yapmış kadim bir kent olduğunu anımsatan Kıraç, TRT'nin hazırlayacağı film ile kentin kültürel varlıklarının daha iyi tanıtılacağını kaydetti.


Diyarbakır Ulu Camisi'nin dünyanın 5. Harem-i Şerif’i olarak anıldığını dile getiren Kıraç, şöyle konuştu:


"Geçmişte bölgemizde yaşayan insanlar barış ve kardeşlik içerisinde ne yapmışlar ne söylemişlerse onları yazıt olarak da o taşlara işlemişler. Kadim kentimizin tanıtımına büyük bir katkısının olacağını düşündüğümüz 2...