24 / 05 / 2024

DOĞAKA proje çağrıları

DOĞAKA proje çağrıları

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) yeni mali destek programı 19 Ocak'ta ilan edilecek. Ardından, DOĞAKA sorumluluk alanındaki Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden proje başvuruları alınacak.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Büro Memur-Sen'den zam için Temmuz beklenmesin çağrısı: En düşük memur maaşı, işçi maaşının yarısı kadar! 

Memurlar zam çağrılarını yineleyerek, en düşük memur maaşının, kamu işçilerinin maaşının yarısı kadar olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

TOKİ Ağrı projesi için beklenen tarih geldi! Tek bir ilçeye 132 konutluk yeni proje müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Ağrı projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle tek bir ilçeye 132 konutluk yeni proje geliyor...

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

DOĞAKA proje çağrıları Haberi

DOĞAKA proje çağrıları

Ajansın protokol toplantısı uç ilin valilerinin katılımıyla Hatay'da yapıldı. Osmaniye Valisi Kerem Al başkanlığında Ottoman Palace Otelinde yapılan toplantıda, yeni donem hazırlıkları ele alındı. 


SON AŞAMAYA GELİNDİ!

Vali Al, yaptığı konuşmada "2015 yılı içerisinde uygulanması planlanan mali destek programlan için 2014 yılı sonunda başlanan hazır İrk çalışmalarında son aşamaya gelinmiş ve destek programlarına ilişkin uygulama rehberleri Kalkınma Bakanlığı onayına sunulmuştur" dedi. Vali Al, şöyle devam etti: "Bu hafta içerisinde Kalkınma Bakanlığından alınacak onayın ardından yeni mali destek programlan 19 Ocak 2015 tarihinde ilan edilecektir. Pıogramlann ilan edilmesiyle birlikte her üç ilimizde, il merkezleri ve tüm ilçelerde bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacak aynca yazılı ve görsel medya aracılığı ile etkin bir iletişim sureci yürütülecektir." 


Hürriyet Çukurova...