04 / 05 / 2024

Doğalgaz sayacını kırılınca ne olur

Doğalgaz sayacını kırılınca ne olur

Yozgat’ta Asım Çelikel isimli vatandaş, 9 gün önce doğalgaz sayacının camının kırıldığını fark ederek, doğalgaz dağıtım şirketine sayacın değiştirilmesi için müracaat ettiğini söyledi. Vatandaşa 1200 lira ceza kesildi...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

ING ve İGDAŞ doğalgaz faturalarınıza 3 taksit fırsatı sunuyor! 

ING ve İGDAŞ arasında gerçekleştirilen özel iş birliğiyle doğalgaz faturalarınıza artık 3 taksit imkanı sunuluyor! Bu kampanya kapsamında ING kredi kartınızla İGDAŞ'tan yüklü miktarda gelen doğalgaz faturalarını bu kampanya ile kolaylıkla ödeyebilirsiniz. İşte bu özel kampanyanın detayları...

Uzmanlardan bankalara KKM uyarısı: Hedefi tutturamayan bankanın kârı düşer!

125 milyar dolara yaklaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının azaltılması için yapılan düzenlemeler sonrası gözler bankalarda. Hedefleri tutturamayan bankaların kârının azalacağını belirten uzmanlar, mevduat faizlerinin de yüzde 40’ı aşmasını bekliyor.

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Doğalgaz sayacını kırılınca ne olur Haberi

Doğalgaz sayacını kırılınca ne olur


Yozgat’ta doğalgaz sayacının camı kırılan vatandaşa dağıtım şirketi tarafından bin 200 lira ceza kesildi.

Yozgat’ta Asım Çelikel isimli vatandaş, 9 gün önce doğalgaz sayacının camının kırıldığını fark ederek, doğalgaz dağıtım şirketine sayacın değiştirilmesi için müracaat ettiğini söyledi. Ancak dağıtım şirketinin kendisine kaçak kullanım işlemleri yaptığını belirten Çelikel, “O günü apartmanda bir ev taşınması gerçekleşmişti, muhtemelen o günü taşınan malzemenin çapması sonucu doğalgaz sayacının camı çalışmış. Bende dağıtım şirketine müracaat ederek sayacın değiştirilmesini istedim. Ancak dağıtım şirketi yetkilileri bunu kaçak kullanım olarak değerlendiriyor ve bana bin 200 lira ceza kesiyor. Ben doğalgaz faturalarını düzenli bir şekilde ödüyorum ve en son faturamı da olaydan bir hafta önce ödedim” dedi.


9 Gündür doğal gazının olmadığını ve soğukta kaldıklarını ifade eden Çelikel,“İki çocuğum var ve...