10 / 05 / 2024

döküm ne iş yapar

döküm ne iş yapar

İnşaatlarda kalıba dökme işi olarak ifade edilen döküm nedir, nasıl yapılır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Rize'nin Derepazarı ilçesinde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Derepazarı Belediyesi ile yüklenici firma Helmann arasında imza töreni gerçekleştirildi. Söz konusu proje Eriklimanı Mahallesi'nde yükselecek.

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

SSK, 4A ve 4B’lilere emeklilik şoku! Tüm hayalleriniz tepetaklak olabilir! Hizmet dökümüne acil bakın!

Çalışanların emeklilik sürecinde kontrol etmeleri gereken bir nokta bulunuyor. Gün, prim, yıl şartını sağladığınızı düşünseniz bile emekliliği hak edemeyebilirsiniz. Hizmet dökümünüzdeki o ayrıntıya dikkat! İşte detaylar...

A101’de döküm tava 399, 95 TL’ye, stor perde 349 TL’ye, döküm kek kalıbı 199,95 TL’ye düştü!

A101, bugünden itibaren pek çok ürününe indirim yaptığını açıkladı. Buna göre, A101'de 22 Haziran’da döküm tava 399, 95 TL’ye, stor perde 349 TL’ye, döküm kek kalıbı 199,95 TL’ye düştü. İşte 22 Haziran Perşembe A101 fiyat listesi...

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

Homend Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi en ucuza nerede satılıyor? İşte Homend 17 Mart 2023 fiyat listesi

Çeyiz düzecekler dikkat! Homend Profashion Prof 3003H Döküm Stand Mikser Mutfak Şefi 1300W en ucuza nerede, ne kadara satılıyor sorusunun cevabı bu haberde. İşte detaylar..

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

EYT’nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmasının ardından, EYT başvuruları başlamış durumda. SGK hizmet dökümünde bulunan bazı harfler ise EYT ile emeklilik hakkına sahip olan vatandaşları da ilgilendiriyor. Uzmanlar sigorta dökümünde bulunan S, Ş ve K harfleri için uyarıyor.

Emeklilerin merak ettiği sorular yanıt buluyor! Emekli maaş dökümü nasıl alınır?

Emeklilik çoğu çalışanın hayalidir. Bu yüzden emekliliğe dair pek çok soru sorulmaktadır. O sorulardan biri de maaş dökümü olmaktadır.

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Emekli yılbaşı zammı için çekmecedeki rakamlar ortaya çıktı! En düşük maaş ne kadar olacak?

Emekli yılbaşı zammı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Emekli yılbaşı zammı için çekmecedeki rakamlar da ortaya çıktı. En düşük maaş ne kadar olacak?

döküm ne iş yapar Haberi

döküm ne iş yapar

Döküm nedir, nasıl yapılır?

Döküm, inşaatlarda sıvı halde bulunan alaşımların ya da metallerin daha önceden hazırlanan bir kalıba boşaltılma ve akabinde orada donması işlemi olarak ifade ediliyor. 


İçinde yüzde 2-6 oranında karbon ile çok az miktarda manganez, silisyum, kükürt ve fosfor bulunan demir, bilişimlerine ve soğutulma şekillerine göre farklı nitelendiriliyor. Döküm nedir, nasıl yapılır sorusunun yanıtından sonra döküm çeşitlerine değinelim.


1. Beyaz döküm, içinde kır döküme göre daha az karbon bulunan ve 1100 C derecede kolayca eriyebilen dökümdür. Karbonun önemli bölümü dokuda sementit şeklinde bulunuyor. Kır dökümden daha kırılgan ve daha sert olduğu için işlenmez, aşınmaya dayanıklı parçaların yapımında kullanılıyor.


2. Kır döküm, içinde yaklaşık yüzde 3'ten karbon ile silisyum, manganez, fosfor, kükürt ve daha başka maddeler bulunduran demir asıllı bir gereç olarak...