27 / 04 / 2024

dolandırıcılara arsa satışı

dolandırıcılara arsa satışı

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Arsayı görmeden kapora vermeyin! Dolandırıcılığa dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından arsa fiyatlarında artış yaşandı. Son zamanlarda telebin arttığı arsalarda, dolandırıcılık olayları da katlandı. İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

Diyanet’in 5 bin 950 TL şeklinde açıkladığı kurban bağışına parası yetmeyen dar gelirlileri hedef alan dolandırıcılar, 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alıyor. Fakat kurbanı kesmeyip vatandaşları bu şekilde dolandırıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Bankaların ATM’lerinden gün aşırı milyonlarca kişi işlemler gerçekleştiriyor. Bundan dolayı da ATM'ler, dolandırıcıların en uğrak noktası oldu. İşte, dikkat edilmesi gerekenler!

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

dolandırıcılara arsa satışı Haberi

dolandırıcılara arsa satışı

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için finans arayışına başlamıştı. Gazetede ipotek karşılığı para verildiği ilanını gören Kar, Sultanahmet'te bulunan 6 milyon TL değerindeki arsasına ipotek koydurdu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, 3 gün sonra 2 milyon 50 bin TL almayı bekleyen Kar, tek bir kuruş alamadı. Dolandırıldığını anlayan Kar, polise gitti. Polis, potek çetesine operasyon düzenledi.

Hukuk mücadelesi başlatan Mehmet Garip Kar, çete tarafından mağdur olan vatandaşları Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne götürerek şikayette bulundu. 

İş adamı Kar, çete tarafından 6 ay sonra ikinci şoku yaşadı. 6 milyonluk arsanın tamamının peşine düşen Çete, Mehmet Garip Kar'a ulaşarak 'Arsayı almak istiyoruz' dedi. Satışa ikna edilen Kar, arsasının devamına fark etmeden çete üyelerine sattı. Tefeci ipotek çetesinin son mağduru olan...