04 / 05 / 2024

dolar konutu nasıl etkiler

dolar konutu nasıl etkiler

Son günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor.

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru, cuma günü yüzde 0,2 artışla günü 27,7978 liradan tamamlandı. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru.

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 30'a çıkarmasından sonra dolar ve euroda yaşanan hareketlilik bugün de devam ediyor. Peki Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 

Tahvil faizlerindeki artıştan destek alan Amerikan Doları, gelişen ekonomilerdeki yerel para birimlerinin baskılanmasına sebep oluyor. Peki ekonomiler dolar rallisinden nasıl etkileniyor? İşte ayrıntılar...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Euro kuru haftaya nasıl başladı? Bugün Euro/TL ne kadar? 21 Ağustos Euro/TL kuru

Dolar/TL kuru cuma gününü önceki kapanışının hemen üzerinde 27,107 liradan tamamlamasının ardından bugün 27,16 lira ile yeni haftaya başladı. Peki euro kuru haftaya nasıl başladı? Bugün euro/TL kuru ne kadar? İşte 21 Ağustos Euro/TL kuru.

Euro/TL kuru yeni haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira?

Dolar/TL kuru bugün serbest piyasada 27,044 liradan alınıp, 27,0460 liradan satılıyor. Peki Euro/TL kuru yeni haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira?

dolar konutu nasıl etkiler Haberi

dolar konutu nasıl etkiler

Doların 2015’in ilk aylarında 2,34 TL bandındaki seyrinin yüzde 28 değerlenerek geçtiğimiz hafta 3 TL’ye dayanması, “dolar gidebileceği noktaya kadar gitti, artık daha artmaz” düşüncesinde olan yatırımcıyı TL’ye yöneltti. Döviz büroları belki de son yılların en hareketli günlerini yaşarken, yatırımcı gelirini “güvenli liman” gayrimenkule aktarmaya başladı.


Başkent Ankara’da son olarak Allora Beytepe konut projesini hayata geçiren MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, “Yaz ayları genellikle gayrimenkul sektörü için en durgun aylardır. Ancak bu yıl satış ofislerinde gözle görülür canlılık var. Bunda özellikle dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki aşırı yükselişinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Dolarını bozduran da birikimini henüz yeni fiyat ayarlaması yapmayan lüks ve markalı konut projelerinde değerlendirmek için harekete geçti” dedi.

Gözüm, bu zamanda konut alanların hem döviz kurundaki artış, hem de...