05 / 05 / 2024

Dolar kurundaki artış cadde mağazalarında kirayı arttırdı

Dolar kurundaki artış cadde mağazalarında kirayı arttırdı

Bazı AVM’lerde yönetimlerle anlaşıp dolar kurunu sabitleyen markalar, sokaklarda aynı toleransı görmüyor. 1 yılda kur yüzde 27 yükselince, dükkanlârın yüzde 80’inin dolarla kiralandığı meşhur caddelerde boşluk oranı artıyor.

Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları

Dolar kurundaki yükseliş bakır ve demir fiyatlarını artırdı. Bu yükseliş hurda fiyatlarına da yansıdı ve hurda fiyatları resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır hurda fiyatları kaç lira? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları.

Dolar kuru tahminleri arka arkaya geldi! Dikkat tam 8 lira birden zıplayacak! 

Merakla beklenen 31 Mart seçimleri yaklaşırken, dolar kurundaki gelişmeler de yatırımların gündeminden düşmüyor. Peki dolar kuru ne olacak? İşte tek tek paylaşılan o detaylar...

Ekonomist Mert Başaran net konuştu! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat!

Ünlü ekonomist Mert Başaran dolar kurundaki yükselişe dikkat çekerek ne kadar yükselse de  enflasyon altında kaldığını belirtti.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Milyonlarca kişi dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününde güne 28,32 TL'nin üzerinde başladı. 

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında dolar ve yüksek faiz depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Çiftçiler şimdi bakın!

Dolar endeksinin artış göstermesi, yüksek faiz ortamının devam edeceğine ilişkin endişeler ve üretim tahminlerinin artmasıyla buğday, mısır fiyatlarını etkiledi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2023 fiyat listesi...

1 dolar 60 TL! Elinde doları olanları buz kestiren rakam geldi! 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL? 

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak? İşte 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL?

Dolar kurundaki artışın arkasındaki sır! Bu bir dolar tahmini değil diyen Ekonomist Alaattin Aktaş resmen açıkladı!

Merkez Bankası'nın döviz politikasıyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme alan Ekonomist Alaattin Aktaş  dolardaki yükselişe neden izin verileceğini açıkladı. 

Altın, dolar derken sıra gümüşe geldi! İslam Memiş ''sıra gümüşte'' diyerek yatırımcıları uyardı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar kurundaki yükselişlerin ardından sıranın gümüşe geldiğini belirterek yatırımcılarını uyardı. Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş fiyatları ne olur?

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dolar için rakam verdi: 47 lirayı görecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dolar kurundaki 2023, 2024, 2025 ve 2026 beklentilerini peş peşe açıkladı.

Dolar kurundaki artış cadde mağazalarında kirayı arttırdı Haberi

Dolar kurundaki artış cadde mağazalarında kirayı arttırdı

Dolardaki artış ilketapta gözleri AVM kiralarına çevirse de perakendecileren büyük krizi sokakta yaşıyor. 2.73 TL’ye yükselen kur, TL karşısında yılbaşından bu yana yüzde 17, Nisan 2014’ten beri ise yüzde 27 değer kazanırken,meşhur alışveriş caddelerindeki mağazalar el yakmaya başladı. Abdi İpekçi Caddesi,Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi gibi yerlerde büyük sorun olduğunu kaydeden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, “AVM’lerde kurumsal bir yapı var. Cadde mağazaları genelde şahıslara ait ve sektöre de uzak oldukları için derdini anlatmak daha zor” dedi. Güçlü sermaye yapılarıyla uluslararası markaların artmasına ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerin de caddelerde kiralamayı zorlaştırdığına dikkat çeken Kariyo, BMD yönetiminin son toplantısında cadde mağazalarında yaşanan yüksek kira problemlerinin masaya yatırıldığını açıkladı.


‘BAZI MAĞAZALAR FEDA EDİLEBİLİR’

“AVM’lerde dolar cinsi kira oranı yüzde 30’larda; caddelerde...