05 / 07 / 2024

dolar sektörü nasıl etkiledi

dolar sektörü nasıl etkiledi

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

Gayrimenkul sektörü tam 59 çeyrektir üst üste büyüyor!

Gayrimenkul sektörü, 2009 ılının 2. çeyreğinden bu yana tam 59 çeyrektir üst üste büyüdü. İşte o rakamlar...

Konutta yeni dönem başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut fiyatlarını düşürecek projeyi açıkladı. Peki kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışma sektörü nasıl etkileyecek?

Konut sektöründe katlamalı vergi tedirginliği başladı!

Dünya gazetesi yazarı Naki Bakır bugünkü yazısında katlamalı vergiyi kaleme aldı. Peki son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan katlamalı vergi sektörü nasıl etkileyecek?

Birden fazla konutu olanlara ağır vergiler geliyor! Bu uygulama sektörü nasıl etkileyecek? Tebernüş Kireçci açıkladı!

TCMB, birden fazla konuta sahip olanlara yönelik kademeli ilave vergi getirilmesini önerdi. Peki bu uygulama ile konut piyasasını neler bekliyor?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yeni uygulama sonrası olacakları değerlendirdi. İşte o açıklama...

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

Artık sayılı günlerin kaldığı kira gelir vergisi ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır 2024?

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

İnşaat sektöründe büyük kriz! Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün en önemli işlerinden biri olan vinç operatörlüğünün aylık maaşı 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 500 bin işçi açığı olduğunu ve 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını dile getirdi. Peki, vinç operatörü nasıl olunur? İşte detaylar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

dolar sektörü nasıl etkiledi Haberi

dolar sektörü nasıl etkiledi

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkam Gökhan Taş, kurdaki gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taş, "Döviz borcuyla yatırım yapan özel sektör, dövizle borçlanan vatandaş, ithal hammadde kullanan sanayici, başta otomobil olmak üzere ithal ürün fiyatları her ne kadar dolardaki kur artışından olumsuz etkilense de bu durum bazı sektörlerin ise yüzünü güldürdü. Bunların başında da küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor" dedi. 


Gayrimenkul sektöründe faizler artmış olmasma rağmen emlak satışlarının düşmediğini vurgulayan Taş, birikimlerini dolara yatırarak değerlendirenlerin bu dönemde karlı çıktığını ifade ederek, "Dolardaki hızlı yükselişten soma, elindeki dolar birikimini bozdurup konut alarak değerlendirmek isteyenler var. Doların değerlenmesiyle gayrimenkul yatırımı düşünenler, 1 yerine 2 tane birden gayrimenkul alıyor" ifadelerini kullandı. 


Gökhan Taş, 2014 yılının tapu satış adedinde...