29 / 04 / 2024

Dönüşümün yeşili

Dönüşümün yeşili

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında "çevreci bina" şartlarını yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sayılı günler kalan yerel seçimle ilgili konuştu ve megakentlilere kentsel dönüşüme ilişkin bir çağrıda bulundu. 

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye'de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 mahalleyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. İşte yeni dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm kanunuyla risk azaltmada çok daha hızlı hareket edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir açılış töreninde kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla risk azaltmada çok daha hızlı bir şekilde hareket etme olanağına kavuşacağız" dedi.

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Kentsel dönüşüme ilişikn düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Yeni düzenlemeye göre, kentsel dönüşüm için salt çoğunluğun olması yetecek.

Dönüşümün yeşili Haberi

Dönüşümün yeşili

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yüzde 4 faiz desteği veriliyor.


Türkiye'de yapılacak binaların tamamının enerji performansının C seviyesinde olması gerekirken, Bakanlık, B seviyesindeki binalar için yüzde 4,5, A seviyesindekiler için ise yüzde 5 faiz desteği sağlıyor.


Bakanlık, çevreci bina için diğer şartları yerine getirenlere bu faiz desteğini aynı şekilde kademeli artırmak için Hazine Müsteşarlığı ile görüşüyor. Bu kapsamda verilecek destek için enerji verimliliğinin yanı sıra otoparkın kendi parselinde çözülmesi şartı aranacak.


Aynı zamanda yağmur suyu toplama ve gri su sistemleri de teşvik edilecek. Yağmur suyunu yeniden değerlendiren, lavaboda kullanılan suyun tuvalette tekrar kullanılabildiği gri su sistemi bulunan binalar için faiz desteği artırılacak.


Yöresel mimari de entegre edilecek


Yöresel mimariye uygun binaların da...