09 / 05 / 2024

döviz yükselmesi konut yatırımı

döviz yükselmesi konut yatırımı

Dövizde yukarı yönlü hareket konuta yaradı. İkinci çeyrekte ev satışlarının yüzde 56’sı peşin parayla gerçekleşti.Müteahhitlere göre eylül ayından itibaren döviz bozdurup konuta yatırım daha da artacak...

Dolar/TL bugün yükseldi mi? 13 Nisan dolar kaç TL? Euro alış satış fiyatı kaç TL? Güncel döviz kurları

13 Nisan 2024 Cumartesi günü döviz kurları yükselmeye devam ediyor. Peki dolar bugün ne kadar? Dolar yükselmeye devam edecek mi? Euro kaç TL? Güncel döviz kurları...

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Döviz yatırımcısına müjde! Dolar yükseldi, euro fırladı! 9 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında hareketlilik başladı. Dolar yükselmeye devam ederken euro kuru tarihi rekorunu kırdı. Bugün dolar ne kadar? Bugün euro kuru kaç TL? 9 Şubat 2024 döviz kurları...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Euro tekrar 29 TL'nin üzerinde! Döviz kurlarında yükseliş dur durak biliyor! Euro ne kadar ne kadar oldu?

Döviz kurlarında hereketlilik yeni haftanın başlaması ile yükselişe devam ediyor. Dolar bugün tarihi rekorunu kırarken, euro tekrar 29 liranın üzerinde işlem görüyor. Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 4 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.

Döviz kurundaki yükseliş durdurulamadı: Euro tarihi zirvesini tazeledi!

Son iki aydır sürekli yükselişe geçen döviz kuru yeni haftaya da güçlü başladı. Euro tarihi zirvesini tazeledi. Peki, Euro ne kadar kaç TL oldu? İşte detaylar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde yükseliş sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

Yatırım liginde bu hafta en fazla kazandıran yatırım araçları altın ve döviz oldu. Borsa İstanbul ise haftalık bazda yüzde 2,68 oranında değer kaybıyla yatırımcılarını üzdü.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

döviz yükselmesi konut yatırımı Haberi

döviz yükselmesi konut yatırımı

Türkiye’de 2013’ün ikinci çeyreğinde 295 bin 10 konut satış sonucu el değiştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre el değiştiren konutların yüzde 56’sı peşin para ile satılırken, yüzde 44’lük kısmı ise ipotekli satış olarak yapıldı.


İpotekli konut satışları sayısı 129 bin 818 oldu. Konut satışlarında peşin alımların ipotekli alımlara göre hâlâ yüksek olduğu gözlenirken, müteahhitler son dönemde dövizdeki yukarı yönlü hareketin de peşin alımlarda etkili olduğunu dile getirdi.


Yükseliş fırsata çevrildi


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türk halkının özellikle oturacağı eve uzun vadeli borçlanmak istemediğini söyledi. Döviz mevduatı bulunan yatırımcının bu dönemde az da olsa döviz bozdurup konut aldığına dikkat çeken Ağaoğlu şöyle konuştu:


“Son dönemde yapılan peşin alımlarda dövizdeki yükselişi fırsata çeviren yatırımcı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak dövizlerin bozdurulup paranın...