30 / 07 / 2024

Dünya enerjisini yüzde 100 yenilenebilir enerjidenmi karşılayacak

Dünya enerjisini yüzde 100 yenilenebilir enerjidenmi karşılayacak

Küresel ölçekte hazırlanan Greenpeace'in 2015 Enerji Devrimi raporuna göre, 2050 yılına kadar 1.07 trilyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanması öngörülüyor.

Lojman kiralarına şok eden düzenleme: Rayicin yüzde 20 altında olacak! İstanbul'da lojman kirası 18.880 TL!

Lojman kira bedelleri yeniden düzenleniyor. Artık rayicin yüzde 20 fiyat avantajıyla kiralanacak olan lojman fiyatlarının, İstanbul'da 18 bin 880 TL seviyelerinde olması bekleniyor. İşte ayrıntılar... 

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Hillside Koru'da lansman dönemine özel yüzde 10 indirim! Teslimler Ekim 2025'te!

Propakt Group imzası ile hayata geçirilen Hillside Koru projesinde lansman dönemine özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Yarısı bizden kampanyasından yararlanmak isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde yüzde 40'a varan sigorta avantajı

Yarısı bizden kampanyasında kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ayda tamamlanacak. Krediden doğan borçlarını güvence altına almak isteyenler için de yüzde 40’a varan indirimlerle sigorta yaptırabilecek.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Otomotiv satışlarında peş peşe rekor! Yüzde 55,4’le yeni rekor kırıldı!

Otomobil ve hafif ticari araç satışı, ekimde, 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 55,4 artarak 101 bin 367 adet ile rekor tazeledi. Peki, en çok tercih edilen gövde tipi hangisi oldu? İşte detaylar...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Makine ihracatı yüzde 10 arttı, 21 milyar doları buldu

Türkiye'nin makine ihracatı bu senenin 9 ayında 2022'nin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 artarak 21 milyar dolara yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Milli Emlak Düzce'de yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor: Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 1 araziyi peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Migros indirim düğmesine bastı! Yüzde 60'a varan indirimi duyan markete gitti! Peynir, kıyma beyaz et, soğan...

Migros Market Birlikten Berekete kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında seçili ürünlerde yüzde 60'a varan indirimler dikkat çekti. İşte Migros indirimli ürünler fiyat listesi...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

Dünya enerjisini yüzde 100 yenilenebilir enerjidenmi karşılayacak Haberi

Dünya enerjisini yüzde 100 yenilenebilir enerjidenmi karşılayacak

Greenpeace 2050 yılına kadar küresel çapta yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçmek için hazırladığı yol haritasını yeni hazırladığı 2015 Enerji Devrimi raporunda sundu. 


Geçtiğimiz ay Türkiye için özel hazırlanan Enerji Devrimi raporu, Türkiye’de 10 yılda yenilenebilir enerji üretimini iki katına yükseltebilmek için izlenmesi gereken adımları sunmuştu. 


Küresel ölçekte hazırlanan rapora göre 2050 yılına kadar fosil ve nükleer enerji kaynaklarından yenilenebilir enerjiye geçişin faturası yıllık 1 milyar dolar olarak gerçekleşirken 2050 yılına kadar 1.07 trilyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanacak. 


Çevre korunması ve toplumsal sağlık açısından tasarruf edilecek maliyetler, 20 milyon yeni iş imkanı ve dönüşüm için gerekli yatırımlar raporda detaylı olarak sunuluyor. 


Greenpeace Uluslararası Genel Direktörü Kumi Naidoo, "Temiz ve güvenli bir enerji geleceği sunmak için en etkili ve adil yol olan yenilenebilir enerjiye geçişin...