06 / 05 / 2024

Dünya Kütüphaneler Günü

Dünya Kütüphaneler Günü

Kütüphaneler 4 bin yılı aşkın bir süredir insanları bilgiyle buluşturuyor. 24 Ekim Dünya Kütüphaneler Günü vesilesiyle dünyadaki en etkileyici kütüphanelere gezintiye çıkıyoruz:

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Kısmi emeklilikle ilgili son düzenlemeler netleşti! Artık 3600 prim günü olanlar bu haktan yararlanabilecek 

SGK, 15 yıllık hizmet süresini tamamlamış ve 50-55 yaşında olanları kapsama alacak. Bu düzenleme kadın, erkek ve memur fark etmeksizin herkesi ilgilendiriyor! Artık 3600 prim günü olanlar yararlanabiliyor. İşte kısmi emeklilik ile ilgili son düzenleme detayları... 

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Altın, dolar ve kripto piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcılarına kötü haber verdi. Altın fiyatları bu yıl daha da gerileyebilir....

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere kötü haber! Öyle bir zam geldi ki, görenler almaktan vazgeçecek!

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre  yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcına zam geldi. Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere kötü haber! Öyle bir zam geldi ki, görenler almaktan vazgeçecek!

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Kurban pazarında büyük hareketlilik: Son günü bekleyenler yandı

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Kurban pazarlarındaki hareketlilik ise biraz daha arttı. Fakat bazı alıcılar fiyatların düşmesi umuduyla kurbanlık almak için bayramın son gününü bekliyor. Satıcılar ise uyarıyor: "Son güne kurbanlık kalmayabilir."

Dünya Kütüphaneler Günü Haberi

Dünya Kütüphaneler Günü

Kütüphaneler 4 bin yılı aşkın bir süredir insanları bilgiyle buluşturuyor. 24 Ekim Dünya Kütüphaneler Günü vesilesiyle dünyadaki en etkileyici kütüphanelere gezintiye çıkıyoruz:


1-Küllerden doğan ihtişam

Almanya'nın Weimar kentinde üç yüz yılı aşkın bir süre boyunca "Dükalık Kütüphanesi" olarak bilinen yapı, 1991 yılında "Düşes Anna Amalia Kütüphanesi" adını aldı. Resimdeki rokoko tarzı salonuyla ünlü yapı, 2004 yılında çıkan bir yangın sonucu hasar gördü. Üç yıl sonra restore edilerek yeniden açıldı.



2-Piknik alanı gibi

Hollanda'nın Delft kentindeki Teknik Üniversite, öğrencisi olmasanız da görmeye değer. Yapının en dikkat çekici kısmı, üzeri çim kaplı yamuk zemin üzerinde yükselen üst tarafı. Yaz aylarında öğrenciler öğlen arasında buraya akın ediyor. Yapının ortasından yükselen koni 42 metre yüksekliğinde. İçinde ise dört kata yayılmış kütüphane bulunuyor.



3-Abanoz siyahı

İngiliz "The Daily...