14 / 05 / 2024

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, " Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem " başlığı ile Ege'nin incisi İzmir 'de gerçekleştirilecek.

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Dünya Bankası: Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki ekonomiler bu yıl yüzde 4,45 daralacak!

Dünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Haberi

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu


Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş'nin (ESBAŞ) ev sahipliğini yaptığı Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, "Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem" başlığı ile İzmir'de gerçekleştirilecek.


11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak konferansa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Matter katılacak. Konferansta dünyadaki serbest bölge modelleri incelenirken, Ege'nin yatırım olanakları da duyurulacak. 


Her yönüyle incelenecek

Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği konferans, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak. Konferansın açılış resepsiyonu 10 Aralık akşamı Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilecek. 11 Aralık'taki konferansın açılış konuşmalarını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Mather yapacak.

Konferansa Litvanya Ekonomi Bakanı Elaldas...