08 / 05 / 2024

Dünyanın en değişik 10 yapısı

Dünyanın en değişik 10 yapısı

Eğer bu vahşi ve yapım aşamasında olan binalar bir göstergeyse, gelecek yakın aynı zamanda bir o kadar 'uzun' ve cam temalı olacak. Hala inşaatı devam eden, dünyanın en acayip 10 yapısı...

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in yüzlerce dönümlük arazisi ve o arazilerin üzerinde de ek çok evi var. Ünlü milyarderin Hawaii'deki kıyamet sığınağından göl evine ve devasa malikanelere uzanan mülkleri.

Dünyanın en zengin insanları belli oldu! Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesinin güncel halini açıkladı. ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile  birinci sıradakini kaybederken, Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor.

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Elon Musk sırasını kaybetti!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini güncel bir şekilde duyurdu. Buna göre, ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile 1. sıradaki yerini kaybetmiş durumda.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Dünyanın en büyük 722 şirketi toplam karlarını yüzde 89 artırdı! 2022'de 722 şirketin karı 1,1 trilyon dolar oldu!

Tüm dünyada hayat pahalılığı kriziyle karşı karşıya kalınmışken, dünyanın en büyük 722 şirketinin, artan fiyatlar ve faiz oranlarıyla üst üste 2 sene 1 trilyon doların üzerinde aşırı kar elde ettiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Forbes'un Milyarderler Listesi'nin zirvesinde teknoloji değil, mağazacılık önde. Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu İki ortak özellikleri var. İşte tüm detaylar...

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Dünyanın en değişik 10 yapısı Haberi

Dünyanın en değişik 10 yapısı

Dünyanın en değişik 10 yapısı...



1. Kral Kulesi


Gelin listeye planlanan ve yapım aşamasında olan en uzun binayla, yani Suudi Arabistan'daki Kral Kulesi ile başlayalım. 828 metre yüksekliğiyle kategorisinde birinci sırada olan bu kule için 1.2 milyar dolar harcanmıştır. Cidde'de inşa edilen bu muhteşem yapı, lüks konutları, ofis alanları, gözlem evi, Four Seasons Oteli ve 157. katta bulunan dünyanın en yüksek terası olma özelliğiyle göz kamaştırıyor. Geçen sene başlayan projenin, 2019'da tamamlanması planlanıyor.


2. Şangay Kulesi


1993'den beri inşaatına devam edilen, 4.2 milyar dolar harcanan 121 katlı devasa yapı büyük ölçüde tamamlandı. Resmi olarak 2015 yılında açılacak olan gökdelen, dünyanın en uzun ikinci gökdeleni olma özelliği taşıyor. Henüz açılamamasına rağmen, birçok insan başları döne döne kulenin tepesindeki anılarını ölümsüzleştirmiş durumdalar. Ek olarak iki...