20 / 05 / 2024

e-Fatura başvuruları

e-Fatura başvuruları

2 Eylül 2013 tarihine kadar e-fatura uygulamasına başvurulması ve 2013 yılının sonuna kadar fiilen e-fatura sistemini kullanmaya başlaması gerekiyor. Başvurular kağıt ortamında yapılabileceği gibi internet adresinden elektronik ortamda da yapılabiliyor...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurularında son dakika!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mayıs 2024 projelerine başvurmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki TOKİ Mayıs 2024 projelerine nasıl başvurulur?

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Murat Kurum, İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyasının başvurularının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi ve tek tek projeleri anlattı. 

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Sözleşmeli er başvuruları başladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sözleşmeli er başvuruları başladığı duyuruldu. Yapılacak olan başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 15 Aralık itibarıyla 54 şirketin halka arz edildiği bilgisini verdi. Gönül, ayrıca "Şirketler piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ve 2024 yılında halka arz başvurularının e-Başvuru' sisteminden yapılacağını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

ABD'de mortgage başvuruları giderek artışını sürdürüyor...

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,41'e azalırken, mortgage başvuruları yüzde 4 yükseliş kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

EGM’de kadrolu çalışmak isteyenlere müjde! Başvurular başlıyor! Acele edin!

Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere kadrolu personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Merkezi üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuruların 6 Kasım’da başlayacağı öğrenildi.

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde! Lise mezunu olmanız yeterli! Başvurular başlıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü, yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. 16 Ekim’de başlayacak başvuruların 20 Ekim’e devam devam edeceği öğrenilirken, aranan şartlar da belli oldu.

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Amerika’da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31'e oranında arttı. Ayrıca, mortgage başvuruları yüzde 5,4 oranında artış kaydetti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.

e-Fatura başvuruları Haberi

e-Fatura başvuruları

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


421 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile e-Fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerimizin 2 Eylül 2013* PAZARTESİ tarihine kadar e-fatura uygulamasına BAŞVURMALARI ve 2013 yılının sonuna kadar fiilen e-fatura sistemini kullanmaya başlamaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuran mükelleflerin 31.12.2013 tarihine kadar fiilen e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir. Diğer bir ifade ile 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-faturaya başvuru için son gün olup, fiilen e-fatura uygulamasına geçiş tarihi en son 31.12.2013’tür.

İlgili Tebliğ’lerde, bu zorunluluklara uyulmaması halinde vergi kanunlarının ön gördüğü cezai hükümlerin tatbik edileceği açıklanmıştır.


e-Fatura uygulamasına başvurular kağıt ortamında yapılabileceği gibi www.efatura.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda da yapılabilmektedir. Başvuru usulleri ve e-fatura hakkında diğer konular hakkında lütfen ilgili internet sitesini inceleyiniz.


(*) ”213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun...