14 / 05 / 2024

Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı

Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı

Haksız işgal nedir? Ecrimisil nedir? Ecrimisil nasıl hesaplanır? Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı? Ecrimisil davası açmak için aranan şartlar nelerdir? Ecrimisil talep edilebilmesi için kusur veya zarar şartı aranır mı? Avukat Kadir Kurtuluş yazıyor...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Vestel klimalarda ikili ürün alımına 750 TL indirim! Vestel klimaların 16 Eylül 2022 fiyat listesi 

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde, Vestel klimalarda kampanya başlattı. Vestel ikili ürün alımına 750 TL indirim sağlıyor. İşte Vestel'in kampanyalı klima fiyatları

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Sigorta şirketlerinden alacağı olanlar dikkat! Paranız zaman aşımına uğrayarak yanabilir! 

Türkiye Sigortalar Birliği önemli açıklamalarda bulundu. TSB'nin yapmış olduğu duyuru milyonlarca emeklilik şirketleri ve sigorta müşterilerini kapsıyor.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

Hileli şekilde satılan gayrimenkullerde zamanaşımı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dedem vefat ettikten sonra kardeşi dedemin de pay sahibi olduğu bir evi satıyor. Çocukları için ‘adresleri bulunamadı’ şeklinde gazeteye ilan veriyorlar. Ancak adresleri hiç değişmedi. Dava açma şansımız var mı yoksa zamanaşımına uğradı mı?" sorusunu cevapladı.

BDDK'dan zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine kolaylık!

BDDK, zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine yeni tip koronavirüs süreci nedeniyle kolaylık sağladı.

Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı Haberi

Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı

1. Haksız işgal nedir?

Haksız işgal, taşınmaz sahibi olan vatandaşların karşılaşabilecekleri sorunlardan bir tanesidir. Haksız işgalle karşılaşmak için bir 3. kişiden bahsetmek dahi gerekmemekte, mirasçılar arasında bile haksız işgal durumu söz konusu olabilmektedir. Bu yazımızda haksız işgalin tanımından, ne gibi durumlarda karşınıza çıkabileceğinden ve haksız işgalle karşılaşmanız durumunda yapabileceklerinizden bahsedeceğiz.

Haksız işgal kısacası, iyi niyetli olmayan zilyetin, taşınmazı haksız olarak kullanması ve geri verme yükümlülüğünü de yerine getirmemesi durumunda söz konusu olur. 

Haksız işgal hallerine örnek vermek konunun anlaşılması için yerinde olacaktır; kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda ortak yerlerin haksız olarak kullanılması, kira süresinin dolmasına rağmen kira sözleşmesine konu taşınmazın kullanımına devam edilmesi,
taşınmaz üzerinde izinsiz inşaat yapılması, taşınmazın izinsiz olarak kullanımı, 
paylı mülkiyette paydaşlar arasında haksız işgal, haksız işgal hallerinden bazılarıdır. 

Yani kira...