17 / 05 / 2024

ecrimisilde zamanaşımı başlangıcı

ecrimisilde zamanaşımı başlangıcı

İyiniyetli olmayan zilyet, geri vermekle yükümlü olduğu şeyi haksız alıkoymuş olması yüzünden hak sahibine verdiği zararlar ve elde ettiği veya elde etmeyi ihmal eylediği ürünler karşılığında ecrimisil ödemek zorunda oluyor. Peki, ecrimisilde zamanaşımı s

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

2023-2024 eğitim öğretim yılı, üniversitelerin kapılarını yeni öğrencilere ve ara sınıf öğrencilerine açtığı heyecan verici bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Üniversiteye başlamış olan gençler ve devam eden öğrenciler eğitim masraflarını karşılamak için burs fırsatlarını araştırmaktadırlar.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

Bütün emekliler hemen SGK hizmet dökümüne baksın! Bundan sonra emekli maaşınız yatmayabilir!

1999 yılı Eylül ve öncesinde sigortalı olan kişiler ya da borçlanmayla başlangıcını bu tarih aralığına alanlar, prim ve yıl şartlarını sağladıkları zaman emeklilik maaşı için müracaat ederken beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirler. Bu 3 harf yüzünden emekliliğiniz iptal olabilir. İşte detaylar..

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Bitcoionde ralli ne zaman başlayacak? Analistlerin yorumu bakın ne oldu?

3 ünlü analist, Bitcoin için önemli tahminlerde bulundu: Ralli başlangıcı mı? Yatırımcılar nasıl hareket etmeli? Bu durumda ne yapılmalı?

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.

iPhone 14 Pro başlangıç fiyatı 45 bin TL'ye yükseldi! İşte 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Apple tarafından Eylül ayının başında tanıtılan ve ortalarına doğru da satışa sunulan iPhone 14 modeli beklentilerin de üzerinde bir talep gördü. iPhone 14 satış fiyatları ise adeta dudak uçuklattı. iPhone 14 Pro modelinin başlangıç fiyatı 45 bin TL'ye kadar çıktı. İşte tüm detaylar...

PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

PTT bünyesinde büro ve gişe memuru, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis, tekniker alımı yapılması bekleniyor. Personel alımı ile ilgili 2022 yılı içerisinde 15 bin vatandaşın kadroya alınması hedefleniyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı başvuru formu

ecrimisilde zamanaşımı başlangıcı Haberi

ecrimisilde zamanaşımı başlangıcı

Ecrimisilde zamanaşımı süresi ne kadar?

İyiniyetli olmayan zilyet, geri vermekle yükümlü olduğu şeyi haksız alıkoymuş olması yüzünden hak sahibine verdiği zararlar ve elde ettiği veya elde etmeyi ihmal eylediği ürünler karşılığında tazminat ödemek zorunda oluyor.


Ödenecek bu tazminata ecrimisil deniyor. Ödenecek ecrimisil bedelinin belirlenmesi için, Taşınmaz Tespit Tutanağı hazırlanıyor. 


Taşınmaz tespit tutanağında; işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor. 


Peki, ecrimisilde zamanaşımı süresi var mı? Ecrimisilde zamanaşımı süresi ne kadar?


Ecrimisil zamanaşımı süresi:

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun 11.12.1998 tarih ve E.1997/169, K.1998/633 sayılı Kararına göre;4 2886 sayılı Kanununda zamanaşımı konusunda hüküm bulunmadığı, kanunun 92. maddesine göre sürelerin hesaplanmasında hüküm bulunmayan hallerde, Borçlar Kanunu hükümlerinin uygulanacağı...