22 / 05 / 2024

Eğirdir tapu

Eğirdir tapu

Eğirdir ilçesinde yapımına 23 yıl önce başlanan 480 dairenin tapuları, binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından törenle hak sahiplerine verildi.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Isparta ve Manisa'da 39 adet iş yeri satılıyor!

Isparta Eğirdir Belediyesi ve Manisa Gölmarmara Belediyesi, toplam 39 adet dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Peki iş yerlerinin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 

Belediyeden satılık ve kiralık 10 gayrimenkul!

Eğirdir Belediye Başkanlığı, 7 gayrimenkul için satış, 3 gayrimenkul için de kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihaleler ile ilgili detaylar...

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Artbahçe Çekmeköy konut projesinde tapu hemen teslim! Yaşam resmen başladı...

Anadolu Şehircilik Yatırım tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Artbahçe Çekmeköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Hemen tapu teslim edilen projede yaşan ise başladı.

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Belediyeden büyük fırsat: 32 dükkan satacak! 

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Satış ihalesi 15 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Eğirdir tapu Haberi

Eğirdir tapu

Eğirdir ilçesinde yapımına 23 yıl önce başlanan 480 dairenin tapuları, binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından törenle hak sahiplerine verildi.


Alınan bilgiye göre, Pınar Pazarı Mahallesi'nde 450 ortaklı kurulan Pınar Pazarı Kooperatifi tarafından 1993'te, 480 dairenin yapımına başlandı. Yaklaşık 11 yıl sonra konutları tamamlanan ortaklar, dairelerine taşındı ancak arazi ve ruhsat sorunları nedeniyle hak sahiplerine tapuları verilemedi.


Bunun üzerine harekete geçen Eğirdir Belediyesi, konutların bulunduğu bölgedeki hazine ile özel kişilere ait arazileri satın aldı ve binaları ruhsatlandırdı.


Binalarla ilgili sorunların çözülmesinin ardından ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen törenle tapular hak sahiplerine dağıtıldı.


Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, törende yaptığı konuşmada, 23 yıldır devam eden süreçte mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.


Süreç içerisinde çeşitli sorunlar nedeniyle hem kendilerinin hem de hak sahiplerinin sıkıntı yaşadığını ifade...