23 / 07 / 2024

ekonomi bakanlığı açıklamaları

ekonomi bakanlığı açıklamaları

Ekonomi Bakanlığı ve Orta Doğu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) derlenen bilgilere göre, Kayseri'nin inşaat sektöründe, 300 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştiği ortaya çıktı. Kayseri, Sivas ve Yozgat'tan daha fazla inşaat yatırımı olan il oldu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada piyasa bozucu eylemlerle çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Maliye Bakanlığı, “15-20 Haziran’a kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştır” açıklamasını yaptı.

'Tüm bu senaryonun en masumu deniz kumudur' diyen İnşaat Mühendisi Şeref Alpago: Kolon kesene cezalar ağırlaştırılmalı:

Küçükçekmece'de yıkılan yapıda deniz kumu kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, "Bütün bu senaryonun en masumu deniz kumu olduğunu söyleyerek, çok önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat mühendisinden çarpıcı açıklamalar! Küçükçekmece'deki bina neden çöktü?

İstanbul Küçükçekmece’deki dört katlı bir bina kendiliğinden çöktü. İnşaat mühendisi Atakan Bakılan'dan konu ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar geldi. İşte o paylaşım...

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 170 kadrolu personel alımı yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuru kapsamında başvuru şartları neler? Adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri nelerdir?

'Sakın telaşa kapılmayın' diyen İslam Memiş yeni tarih verdi!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonrası yaşamını yitirmesiyle ilgili suikast iddiaları konuşulurken gözlerde  ekonomi piyasalarına çevrildi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, olay sonrası, altın, gümüş, dolar ve euro ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

15 kurum ve bakanlığa 22.530 personel alınacağı açıklandı! Hangi kurum kaç personel alacak?

15 kurum ve bakanlığa toplamda 22.530 personel alımı yapılacağını açıkladı. Bu süreçte peki hangi kurum kaç personel alımı yapacak ve hangi kurumlara personel alınacak? 

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Bakanlık bünyesine 1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bakanlığın merkez teşkilatına ve taşra teşkilatında da istihdam etmek üzere toplamda 1608 sözleşmeli personel alınacağını belirtildi.

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Sözleşmeli er başvuruları başladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sözleşmeli er başvuruları başladığı duyuruldu. Yapılacak olan başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı! 212 maden sahası ihale edilecek...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile ihaleye çıkılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Ticaret Bakanlığı açıkladı! 58 e-ticaret firmasına 86 milyon lira ceza...

Ticaret Bakanlığı, geçen sene tüketicilerle yapılan mesafeli sözleşmeler konusunda mevzuata aykırı davranan 58 şirkete 86 milyon 274 bin 994 lira para cezası uygulandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

ekonomi bakanlığı açıklamaları Haberi

ekonomi bakanlığı açıklamaları

Ekonomi Bakanlığı ve Orta Doğu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) derlenen bilgilere göre, Kayseri'nin inşaat sektöründe, 300 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştiği ortaya çıktı. 


Toplam sabit yatırım tutarlarının bütünü 4 milyar 133 milyon lira tutan Kayseri'de inşaat sektörüne yapılan sabit yatırım tutarının ise 343 milyon lira olduğu ifade bölgesindeki Sivas ve Yozgat'tan daha fazla inşaat yatırımı olan il oldu.İnşaat yatırımları konusunda Sivas'ta toplam 89 milyon liralık yatırım gerçekleşirken,Yozgat'ta ise toplam 71 milyon liralık bir yatırım meydana geldiği kayıtlara geçti ti. TR72 olarak ifade edilen aralarında Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin bulunduğu bölgenin toplam inşaat sektörü yatırımları verilen teşviklerin de eklenmesiyle yarım milyar lirayı geçerek 624 milyon li rayı buldu. Kayseri, inşaat sektörü teşvik  belge sayısında toplam 400 adet belgeye sahip olurken, Sivas 247,...