03 / 05 / 2024

Elazığ rezerv konutlar

Elazığ rezerv konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank yaptığı açıklamada, Elazığ'da 132 rezerv konut kura ile depremzedelere tahsis edildiğini söyledi.

Hatay'da 'rezerv alan' endişesi: 50 bin kişi etkilenecek!

Hataylı depremzedeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen 'rezerv alan' uygulaması sebebiyle konutlarının akıbeti için endişe ediyor.

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere son dakika! Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi teslim edilecek!

Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ alanında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı ve açıklamalar yaptı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül'de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan depremin üzerinden 2.5 sene geçti ancak TOKİ, depremzedeler için inşa ettiği konutların fiyatlarını belirlemedi. Konutlara yerleşen depremzedeler, fiyat belirsizliği sebebiyle tedirgin durumda...

Elazığ rezerv konutlar Haberi

Elazığ rezerv konutlar

Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgede seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TOKİ, bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi'nde inşası tamamlanan 119 konutu, Bizmişen Mahallesinde de 13 evi depremzedeler için ayırdı. 

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende 132 rezerv konutun hak sahipleri kura çekilişi ile belirlendi.

Törende açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, depremin yaşandığı geceden itibaren Elazığ'da olduklarını, bugüne kadar ki yaşanan süreci adım adım takip ettiklerini belirtti.

Depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Varank, "İnşallah hep birlikte bu süreci adım adım takip edeceğiz, bitireceğiz, güzel mutlu yuvalarımıza kavuşacağız. Bunun için gece gündüz demeden belediyemizle, tüm bürokratlarımızla...