29 / 04 / 2024

emeklilerin konut tercihleri

emeklilerin konut tercihleri

Son dönemde İstanbul'a yakın bölgelere de ilgi hızla artıyor. İstanbul'a yakınlığının yanı sıra, yapılan yeni projeler nedeniyle de değerlenen bu bölgelerdeki konutlar, kârlı birer yatırım aracı haline geldi...

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Kiralardaki artış sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'de barınma sorunu hızla büyürken, ilk el konut tercihleri de azalmaya başladı. 

Pandemi ve iklim kriziyle konutlarda doğaya dönüş başladı!

Onur Karadeniz Architects Kurucusu Mimar Onur Karadeniz değişen konut tercihleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.

emeklilerin konut tercihleri Haberi

emeklilerin konut tercihleri


Kişilerin ikinci konut tercihlerine ilişkin bir inceleme yapan emlakjet.com'un araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmayla ilgili bilgi veren emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, ikinci konut talebini yaratan en büyük etkenlerden birinin yazlık ev edinme isteği olduğuna dikkat çekti. Yazlık evde önceliğin Ege ve Akdeniz bölgelerinde olduğunu belirten Arı, "Son dönemde İstanbul'a yakın bölgelere de ilgi hızla artıyor. İstanbul'a yakınlığının yanı sıra, yapılan yeni projeler nedeniyle de değerlenen bu bölgelerdeki konutlar, kârlı birer yatırım aracı haline geldi" dedi. 


BODRUM'A İLGİ BÜYÜK 


Arı, "Gözde tatil beldesi Bodrum, yazlık almak isteyenlerin en çok alım yaptığı yerlerin başında geliyor. Yazlık talebinin oldukça yoğun olduğu Bodrum'da ortalama büyüklükteki yazlık ev fiyatları 200 bin ile 500 bin TL arasında değişiyor. Güneyde Antalya'dan başlayarak, Ege'ye doğru çıkan sahil çizgisinde...