30 / 04 / 2024

eminönündeki balık ekmek tekneleri kaldırılacak mı

eminönündeki balık ekmek tekneleri kaldırılacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Eminönü’nde balık-ekmek satışı yapan teknelerin sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirmesi üzerine tekne sahiplerinin açtığı dava reddedildi, bukarara balık-ekmek teknesi çalışanları tepki gösterdi. 

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Balık severler tezgah başına! İndirime girdi, kilo kilo alın

Artan enflasyon balık tezgahını da vurdu. Yüksek fiyatlara balık tüketmek isteyenler indirim kovalıyor. Son olarak Migros ve CarrefourSA'da deniz ürünleri indirime girdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

eminönündeki balık ekmek tekneleri kaldırılacak mı Haberi

eminönündeki balık ekmek tekneleri kaldırılacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Eminönü’nde balık-ekmek satışı yapan teknelerin sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirmesi üzerine tekne sahiplerinin açtığı dava İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından "incelenmeksizin" reddedildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin balık-ekmek satan esnafa gönderdiği, sözleşme sürelerinin 1 Kasım tarihinde dolacağı ve sözleşmenin yenilenmeyeceğini içeren ihtarname ve tebligatın bir bildirim olduğunu, kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem olmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

İBB yetkililerinin, mahkemenin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararının bu kararla ortadan kalktığını ve tahliye ile ilgili yasal sürecin kaldığı yerden devam edeceğini belirtmesinin üzerine balık-ekmek teknesi çalışanları mağdur olduklarını belirtti.


"Mağdur durumda kalacağız"


Balık- ekmek teknesi çalışanları, son karardan üzüntü duyduklarını, mağdur olduklarını, başka yapacak işleri olmadığını belirttiler.

Yaklaşık 45 senedir balık-ekmek teknesinde çalışan Tuncay Aydın,...