04 / 05 / 2024

Emlak piyasası düzenleme

Emlak piyasası düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "Nisanın sonu itibarıyla emlak piyasasına yönelik düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yönetmeliği referandum sonrasında kamuoyu görüşüne açmayı planlıyoruz" dedi.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Sydney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu yüksek riskli işlemlerde bir artışa tanık oluyor. İşte detaylar...

Emlak piyasası 2024'e bu yenilikle girecek! 

1 Ocak 2024'ten itibaren emlak sektöründe, turizm amaçlı konut kiralamalarında yeni dönem başlıyor. İşte 2024 yılı emlak piyasasındaki yenilikler...

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Uzmanlar peş peşe açıkladı! İstanbul’daki o ilçelerde kira fiyatları düşecek! İşte İstanbul emlak piyasasının hali!

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda meydana gelen depreminin ardından İstanbullu vatandaşlar da deprem korkusu çekmeye başladı. Bu korku emlak piyasasında da hareketlenmelere neden olacak. İşte detaylar!

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), bugün kabul ettiği Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğiyle birlikte birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiş olacak. İşte tüm detaylar...

Emlak piyasası düzenleme Haberi

Emlak piyasası düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konut piyasasını düzenleyecek çalışmanın referandum sonrasında hayata geçirileceğini belirterek, "Nisanın sonu itibarıyla emlak piyasasına yönelik düzenlemeyi hayata geçireceğiz. İlgili yönetmeliği referandum sonrasında kamuoyu görüşüne açmayı planlıyoruz." dedi.  


Tüfenkci, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Konut piyasasını düzenleyecek çalışmanın referandum sonrasında hayata geçirileceğini belirten Tüfenkci, "İkinci el otomobil piyasasını düzenledikten sonra, hemen nisanın sonu itibarıyla emlak piyasasına yönelik düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. İlgili yönetmeliği referandum sonrasında kamuoyu görüşüne açmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


Söz konusu yönetmelikle taşınmazlara yönelik aracılık ve danışmanlık faaliyetlerinin düzenleneceğine işaret eden Tüfenkci, emlak sektöründeki kişilerde aranacak şartların ve uymakla yükümlü bulundukları kuralların belirleneceğini kaydetti.


Tüfenkci, emlak piyasasının güçlü bir çatı altında toplanmasının, sektörün sorunlarının...