19 / 05 / 2024

Enerji Borsası için başvuran şirketler

Enerji Borsası için başvuran şirketler

Borsa İstanbul'un çatısı altında kurulacak ve enerji borsasını bünyesinde barındıracak olan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) özel sektöre açılması planlanan yüzde 40 payı için bugüne kadar 34 şirket başvuruda bulundu.

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Vladimir Putin: Kripto paraları enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimlerini enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken olduğunu söyledi.

Kripto paralar için güvenlik talebi!

 Albcoin Genel Müdürü Şahin, kripto para borsası için düzenlenmenin şart olduğunu dile getirerek, “Sağlam ve güçlü sermaye yapısına sahip olanlar ayakta kalacak” açıklamasında bulundu.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Enerji Borsası için başvuran şirketler Haberi

Enerji Borsası için başvuran şirketler


Borsa İstanbul'un çatısı altında kurulacak ve enerji borsasını bünyesinde barındıracak olan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) özel sektöre açılması planlanan yüzde 40 payı için bugüne kadar 34 şirket başvuruda bulundu.


Reuters'a bilgi veren bir EPDK yetkilisi, "Bazı şirketler yüzde 4 hisse istiyor, bazıları ise daha az hisse istiyor. Ancak şu an itibariyle toplamda özel sektöre verilmesi düşünülen yüzde 40'lık payın daha üzerinde bir talep geldi" dedi.


EPİAŞ'tan hisse almak için başvuru süresi 29 Ağustos'ta sona erecek. Temmuz ayında, yayınlanan yönetmeliğe göre, özel sektörün payı şirket sermayesi olan 61.6 milyon liranın yüzde 40'ını geçemiyor. Şirketlerin talep edecekleri oranda en fazla yüzde 4 ile sınırlı.


EPİAŞ'ın yüzde 30 hissesinin TEİAŞ'a ve yüzde 30 hissesinin BIST'e ait olması öngörülüyor. TEİAŞ'ın hisselerinin bir kısmını BOTAŞ'a...