17 / 05 / 2024

enerji kayıplarının tepiti

enerji kayıplarının tepiti

Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı, ısınma için Avrupa ülkelerine göre 2 kat daha fazla enerji tüketildiğini; bunu en aza indirebilmek için enerji kayıplarının doğru tespit edilip çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Altın gram fiyatı ne kadar? Çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın gram fiyatı yükseliş yönlü hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı hafta içi 2000 dolar psikolojik seviyesine kadar düşmesinden sonra kayıplarını geri almış durumda. Dolar kuru ve ons altın ile yön bulan altın gram fiyatı ise yükselişini güçlendirdiği görüldü.

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Altın güç topluyor! Yatırımcılar heyecanla bekliyor! 26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş yaşayan altın bugün güç topluyor. Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ederek kayıplarını gidermeye çalışıyor. Yatırımcılar ise heyecanla altın fiyatlarını takip ediyor. Peki  26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Bitcoin son 2 yılın zirvesinde!

Önceki hafta BlackRock’ın ETF başvurusu yapması ile beraber yatırımcıların tercihinin Bitcoin olduğu ifade edildi. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son 2 senenin zirvesini görürken, iki hafta önce görülen seviye 27.180 dolar test ederek kayıplarını telafi etmeye devam ettiği belirtildi.

Borsa İstanbul'da kritik rakam açıklandı! Yatırımcıları neler bekliyor? 

Borsa İstanbul kısa sürede senenin ilk 5 ayında yaşadığı kayıplarını telafi ederken, son dakika gelişmeleri merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.

Borsada banka hisselerinden çıkış devam etti!

Borsa İstanbul 100 endeksi, dün güne yüzde 2 kayıpla başlarken, öğleden sonra bütün kayıplarını geri alarak, pozitif tarafa geçti. Bankacılık endeksinde ise, sert kayıplar sürdü.

Petrolde iflas alarmı akaryakıtta tabelayı değiştirdi! Mazota indirim! İşte 15 Mart 2023 benzin ve motorin fiyatları

Son dakika haberine göre mazot ve benzin fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pazarına indirim getiren haber Amerika'dan geldi. Ülkede peş peşe iflas açıklayan dev bankalar petrol fiyatlarını alarma geçirdi. Yaşanan sert kayıpların ardından motorin fiyatları düştü.  İşte detaylar...

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Yaşanan depremin ardından, yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amaçlı yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınacak önlemler gündemde. Evi hasar gören vatandaşlar  uygun fiyatlarla yeni konutların sahibi olabiliyor.

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

enerji kayıplarının tepiti Haberi

enerji kayıplarının tepiti

Özellikle yeni yılın ardından gelen yüzde 6.8’lik elektrik fiyatındaki artışın faturalara yansıması, sadece kış aylarını değil yaz aylarını da büyük oranda etkileyecek.  Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı,  bu konuda yaptığı açıklamada konutlarda tüketilen enerjinin yaklaşık % 70’inin kış aylarında ısıtma ve yaz aylarında serinleme amaçlı klima ve elektrik kullanımı ile gerçekleştiğini belirtti. 


Özdayı, “Türkiye’de enerji üretimi TEİAŞ verilerine göre 259,61 milyar kWh. Enerji tüketimimiz ise 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,6 artarak 263 milyar 828 milyon kilovatsaate ulaşmış. Gerçekleştirilen bu tüketimle 2015 tüm zamanların en çok elektrik tüketilen yılı olmuş durumda. Enerjinin yüzde 2,8'i ise komşu ülkelerden temin edilmiş. Aslında baktığımızda her geçen yıl enerji tüketimimizin arttığını gözlemliyoruz. Tabii bu tüketim, sanayisinden konutuna uzanan bir kullanımı içeriyor; ancak...