18 / 05 / 2024

Enerji şirketlerinin borsa hisseleri yükseldi mi

Enerji şirketlerinin borsa hisseleri yükseldi mi

Türkiye'de her yıl artan enerji ihtiyacı ve kısa vadede gerçekleştirilen elektrik piyasası özelleştirmeleri ile dikkati çeken enerji şirketlerinin Borsa İstanbul'daki hisse fiyatlarının yatay seyri devam ediyor.

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

2023'ün ilk çeyreğinde Borsa İstanbul'da en çok kazandıran spor şirketi açıklandı! Borsa liginin kazananı hangi takım?

Senenin ilk çeyreğinde sert dalgalanmalar yaşayan Borsa İstanbul'da, spor şirketlerinin hisselerinde de dalgalı seyir izlendi. Peki Borsa liginin kazananı hangi takım oldu?

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Yüzbinlerce yeni yatırımcının daha hedefindeki Borsa İstanbul’da, 2023 senesinde de önemli halka arzlar gerçekleşecek.İşte bu halka arzları yeni yılın ilk günlerinde yaşayacak şirketlerden biri de, Astor Enerji.

ABD'de kripto para şirketlerinin denetimi artıyor! 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), kripto şirketleri adına denetim firmalarının çalışmalarını artırdığı bildirildi. Endişe verici olan, şirketlerinin müşterilerinin finansmanını karşılamak için yeterli fona sahip olduğunu gösteren yedek sertifikalardır.

Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

Anadolu Grubu tarım, enerji ve gayrimenkul şirketlerini tek bir çatı altında topladı!

Anadolu Grubu'nun perakende, tarım, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren şirketlerinin aynı yönetim altında toplanacağı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına Demir Şarman seçildi.

Aksa Enerji ve İş Yatırımı VİOP’ta iş birliği yapacak!

Aksa Aksen Enerji Ticareti A.Ş., Borsa İstanbul VİOP’ta yeni “Piyasa Yapıcılık Programı” kapsamına alınan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla piyasa yapımcısı oldu.

İş Yatırım ve Aksa Enerji'den VIOP'ta işbirliği!

Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Aksa Aksen Enerji Ticareti A.Ş., Borsa İstanbul VİOP’ta “Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerinde” İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla piyasa yapıcısı oldu.

Enerji şirketlerinin borsa hisseleri yükseldi mi Haberi

Enerji şirketlerinin borsa hisseleri yükseldi mi


Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler 2014 yılının ilk yarısında yatırımcısına yaklaşık yüzde 16 kazandırırken, BIST Elektrik sektör endeksinin getirisi yüzde 7'de kaldı. BIST 100 endeksinin 2011 yılından itibaren yatırımcılara sağladığı kazanç yüzde 18,9 olurken, BIST elektrik endeksi aynı dönemde yüzde 47 değer kaybetti.


BIST Elektrik endeksi hesaplamasına dahil olan şirket hisseleri 2011'den itibaren genel olarak yatırımcısını üzerken, son 6 aylık performanslarına bakıldığında ise yatay bir bantta dalgalı bir seyir izledi.


BIST Elektrik endeksindeki şirketler ve enerji sektöründe faaliyet ve yatırımı olmakla birlikte farklı sektör endekslerine dahil olan şirketler içerisinden sermayesi en yüksek 11 şirketin hisseleri baz alındığında ise 2014'ün ilk yarısında yatırımcısına ortalama yüzde 9,06 kazandırdıkları görülüyor. 2014'te güçlü sermaye yapıları ile enerji sektöründe öne çıkan şirketlerden yatırımcılarına en yüksek getiri...