06 / 05 / 2024

Engin Er deprem açıklaması

Engin Er deprem açıklaması

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" dedi.

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem konutlarının yapımları hızla sürüyor. 897 adet deprem konutunun teslimi bu ayın sonunda yapılacak. Peki diğer konutlarda son durum ne? 

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İnşası tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Ünlüer il genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutunu teslim edileceğini duyurdu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Bankalarda peş peşe çok büyük deprem! Eğer sizin de bankada paranız varsa acil bakın!

Bankalarda peş peşe çok büyük deprem... Eğer sizin de bankada belirli bir miktarda paranız var ise bu habere acil bakın...

10 bankada resmen peş peşe deprem! Ziraat, Akbank, Vakıf, Halk, İş Bankası ve 5 diğer banka duyurdu! Acilen bakın!

10 bankada resmen peş peşe deprem... Ziraat, Akbank, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası ve 5 banka daha resmen açıkladı... Acilen buraya bakın... İşte son dakika ayrıntıları...

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

Devlet kendi evini yapana 200 bin destek veriyor! Eğer 85 bin TL’niz varsa tam 131 m2 eviniz olabilir!

Deprem sonrası yaşanan endişe ve kaygılar kişiler, apartmanlara değil daha çok prefabrik müstakil evlere yönlenmiştir. Özellikle prefabrik evlerin dayanıklılığı diğer beton binalara göre daha yüksek olduğu için tercih sebebi haline gelmiştir. Prefabrik ev alacaklara 200 bin destek verilecek.

Engin Er deprem açıklaması Haberi

Engin Er deprem açıklaması

Deprem kuşağında bulunan Türkiye, son aylarda doğudan batıya sarsıntı yaşıyor. Dün Van'da yaşanan 5,4 büyüklüğündeki depremden sonra bugün de Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 şiddetinde deprem meydana geldi. İzmir, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Bursa'ya kadar geniş bir alanda hissedilen deprem korku ve paniğe sebep oldu.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" diye konuştu. 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde saat 10:21’de 5.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İzmir, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Bursa'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Akhisar olarak duyurdu. Deprem İstanbul'da da bazı noktalardan hissedildi.

“BU GAYET NORMAL”

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er,...