29 / 04 / 2024

EPDK gelirleri

EPDK gelirleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan ve çalışmaları süren Elektrik Enerjisi Piyasası Strateji Belgesi Taslağı, gelecek dönemde enerji alanında izlenecek politikalara ışık tutuyor.

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketinin Antalya ve Kocaeli'deki depolama tesislerine ilişkin depolama tarifesi tadil edildiğini duyurdu.

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiasına EPDK'den jet hızında açıklama!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğal gaz tarifelerine ilişkin doğal gaza yüzde 224 oranında zam yapıldığı haberlerinin yayılması üzerine açıklama yaptı. İşte detaylar...

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlendi.

Hazinenin gelirleri 2023'te ilk kez giderlerini geçti!

Hazine'nin gelirleri 2023 yılında ilk defa  giderlerini geçti. Hazine; ocak ayında 54,3 milyar TL, şubatta 171,4 milyar TL, martta 32,1 milyar TL, nisanda ise 159 milyar TL açık vermişti.

EPDK’dan yeni açıklama! Faturalarınızı kontrol edin! Artık faturalar böyle gelecek!

EPDK’dan yeni bir açıklama geldi. Doğalgaz indiriminin kapsamı belirlendi. Faturanızı kontrol edebilirsiniz. İşte detaylar...

EPDK personel alımı 2023! EPDK personel alımına başladı! Bugün başvurun yarın işe başlayın! İşte şartlar!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, personel alımına başladı. İşte EPDK iş ilanına dair detaylar!

EPDK gelirleri Haberi

EPDK gelirleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi amacıyla 6 ayda bir TBMM'de ilgili komisyonlara sunum yapması planlanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan ve çalışmaları süren Elektrik Enerjisi Piyasası Strateji Belgesi Taslağı, gelecek dönemde enerji alanında izlenecek politikalara ışık tutuyor.


Taslakta, "sağlıklı fiyat yapısı ve etkin risk yönetimi" başlığı altında sağlıklı piyasa gelişimi için referans fiyat oluşumunun büyük öneme taşıdığına yer verildi.


Kısa, orta ve uzun vadede fiyat öngörülebilirliğinin sağlanmasının hem yeni yatırımları destekleyecek doğru sinyallerin oluşmasını sağlayacağı hem de etkili risk yönetimine imkan tanıyacak finansal araçların gelişebileceği piyasa ortamını teşvik edeceği belirtilen taslakta, bu kapsamda elektrik piyasasındaki düzenlemelerin ve fiyat mekanizmalarının uzun dönem ikili anlaşmaları da içeren etkin risk yönetimini desteklerken, şeffaflık, likidite ve...