16 / 05 / 2024

erozyonun önlenmesi

erozyonun önlenmesi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, sektörlerinin 6,5 milyon kişiye istihdam sağladığını, 62,5 milyar dolarlık hasıla ürettiğini ve 16 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını söyledi...

Kiralarda yüzde 25 belirsizliği sürüyor! Fahiş kira bedelleri bu şekilde önlenebilir! 

Kirada 1 Temmuz’dan sonra yüzde 25 zam sınırının sürüp sürmeyeceği merak konusu. ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuyu değerlendirdi ve fahiş kira bedellerinin önlenmesi için yapılabilecekleri sıraladı. 

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için devreye sokulan yeni sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabileceği kaydedildi. SDDK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 19 Şubat’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Geleceği gören uzman ekonomistin altın ve gümüş tahmini: Parlak bir gelecek öngörülüyor!

Ünlü ekonomist Mert Başaran, önemli tahminlerde bulunarak altın, gümüş ve dolar hakkında dikkat çekti. Başaran'ın doğru tahminleriyle ünlenmesi, yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. 

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Kiracıların ev sahiplerine sorması gereken 7 çok önemli soru!

Ev kiralamadan önce hemen buraya bakın! Kira sözleşmesinin imzalanmasından önce, beklenmedik durumların önlenmesi için gayrimenkul sahibine belirli soruların yöneltilmesi gereklidir. İşte ayrıntılar...

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

Depremzede çiftçiye asgari ücret çağrısı

Deprem bölgesindeki çiftçilerin üretimlerine devam edebilmeleri, zararlarının tazmin edilmesi ve göçün önlenmesi için 10 önemli öneride bulunuldu.

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Finansal kiralama şirketlerine kötü haber!

TBMM'ye sunulan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile finansman şirketlerinin müşterilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

erozyonun önlenmesi Haberi

erozyonun önlenmesi

Trabzon Novotel'de düzenlenen TZOB Karadeniz Bölge Toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz , diğer ilgililer ile ziraat odaları temsilcileri ve üyeleri katıldı. 


Bayraktar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TZOB'un 5,5 milyona yakın üyesiyle Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olduğunu belirterek, "Kendi büyüklüğüne yaraşır şekilde ve hızlı biçimde hizmet ediyoruz. İl ve ilçelerin yüzde 90'ında teşkilat kurduk. 800'e yakın ziraat odamız var. Ziraat odalarımızın yüzde 70'i kendi hizmet binasına sahip. Ziraat odalarımızın yüzde 45'inde tarımsal araç ve makine parkı var. 75 toprak tahlil laboratuvarı kurduk. Ürün...