19 / 05 / 2024

eruh petrolü çıkıyormu

eruh petrolü çıkıyormu

Siirt' in Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyündeki 42.3 gravitede petrol bulunan Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu' nda sondaj çalışmaları tamamlanarak, petrol üretimine başlandığı bildirildi...

Kıpcak Global İnşaat Malzemeleri Petrol Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıpcak Global İnşaat Malzemeleri Petrol Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eylül Kıpçak tarafından kuruldu.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı 88,79 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü...

Ogt Petrol Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ogt Petrol Danışmanlık Limited Şirketi Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Alaa Alhakım tarafından kuruldu. 

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine Ekim ayında da devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara çıkarak geçen sene kasım ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü.

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

eruh petrolü çıkıyormu Haberi

eruh petrolü çıkıyormu


Kuyuda üretime geçilmesi nedeniyle Siirt Valisi Ahmet Aydın beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve Eruh Kaymakamı Levent Yazıcı ile Bayırdüzü köyüne giderek, Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'ndaki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.


Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Mühendisi Hüseyin Yıldırım'dan bilgi alan Vali Aydın, yaptığı açıklamada, 42,3 graviteli petrolün bulunduğu Doğu Sadak-1 Arama Kuyusu'nda sondaj kulesinin çıkarılması ve at başının yerleştirilmesi işlemleri tamamlandığını belirterek, üretime geçildiğini söyledi.


Çıkarılan petrolün Batman'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait tesislerde işlendiğini ifade eden Aydın, şöyle dedi:


"2,5-3 aylık üretim testlerinin sonucunda buradaki rezerv miktarının yeterli seviyede olması halinde ikinci ve üçüncü kuyular da açılabilir. Bunun için gerekli lokasyon çalışmalarına başlandı. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe çok daha iyi sonuçlar alacağız. Siirt'in makus kaderi...