19 / 05 / 2024

eski kiracılar ne zaman evi boşaltması gerekiyor

eski kiracılar ne zaman evi boşaltması gerekiyor

Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" dedi.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından yüzde 25 kira sınırlaması yürürlüğe girerken, ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar giderilemedi. Kiracılar dikkat, ev sahibi sizi bu nedenlerden dolayı 30 günde sizi evden çıkarabilir....

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracıları endişelendiren bir paylaşım yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Tahliye taahhüdünün noterde yapılması şartı geliyor!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşananlar sık sık günden oluyor. Avukat Emrah Yavuzcan, tahliye taahhüdüne dikkat çekti ve X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

eski kiracılar ne zaman evi boşaltması gerekiyor Haberi

eski kiracılar ne zaman evi boşaltması gerekiyor

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" dedi.


Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yılını dolduran kiracıların sebep gösterilmeksizin taşınmaz sahibi tarafından tahliye edilebilmesi sürecinin 1 Temmuz itibarıyla başladığını söyledi. 


"Kanun, 1 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe girdiğinde zamanı dolan kiracılara iki yıl süre verildi" diyen Kolçak, "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" ifadesini kullandı. 


Konut ve çatılı iş yerlerini kapsayan düzenlemenin en fazla işlek caddelerdeki kiracıları olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Kolçak, sözlerine şöyle devam etti: 


"10 yılını doldurmuş kiracılar, yıllardır bulundukları iş yerlerinden çıkmak istemeyecekleri...