03 / 05 / 2024

Eskişehir kiralık evler

Eskişehir kiralık evler

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

Eskişehir'de satılık ev çok, kiralık ev yok!

Eskişehir, çeşitli imar düzenlemeleri ile birlikte pek çok mahallede yapılan kat artışları ile ardı ardına yapılan pek çok yapı, şehrin konut açığını kapatmakla kalmazken, konut fazlasının yaşanmaya başladığı şehir haline geldi.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık yeme içme alanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eskişehir Akarbaşı Mahallesi'nde yer alan yeme içme alanını kiraya verecek. İşte 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Dayanışma gücü! Kiralık evler ücretsiz veriliyor

Türkiye'yi sarsan iki deprem sonrasında, ülke genelinde birçok kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak güncelledi.

Kiralık konut piyasası için kamu-özel sektör iş birliği önerisi! 

Yükselen ev fiyatları nedeniyle, satın alma eğilimine bağlı olarak konut sahibi olmak gitgide zorlaşırken, kiralık evler için bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı!

“sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporunun 10.'su resmen açıklandı. Raporda yer alan bilgilere göre, kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı...

Kiralık evler için kura çekilişi yapılıyor!

Türkiye genelinde kiralık ev stokunun azalması ile ev kiralamada yeni dönem başladı. Emlakçılarda uzun sıralar oluşmasıyla birlikte kiralık evler için kura çekilmeye başladı. 

En çok kiralık yazlık evler nerede arandı?

Zingatcom tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılının ilk yarısında en çok kiralık evler Kuşadası'nda arandı.

Türkiye'nin en pahalı kiralık evleri!

Türkiye'nin en pahalı kiralık evler listesi açıklandı. Listede ilk sırada Bodrum'daki lüks evler yer aldı. 

Eskişehir kiralık evler Haberi

Eskişehir kiralık evler

Osmangazi Üniversitesi'nin yanı sıra Anadolu ve Teknik Üniversiteleriyle yaklaşık 120 bin öğrenci Eskişehirde eğitim görüyor.Kente yeni kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler emlak piyasasını calandırdı. Geçen yıla oranla kiralar yüzde 15 arttı. Şehirde kiralık ev bulmakta zorlanan öğrenciler yurt ve apart dairelere yöneliyor.

Demirören Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, kiralık ev bulmakta güçlük çekenler ise metrekare olarak daha küçük olmasına karşın yurt ve apart dairelere yöneldi. Üç üniversiteli şehirde 70 bin öğrenci örgün eğitim için gelirken, yaklaşık 50 bin kadar öğrenci ise Anadolu Ünivertesi’nin açık öğretim programlarını kazanmalarına rağmen örgün eğitim derslerine katılabilmek için Eskişehir’e geliyor.

KİRALIK EV NEREDEYSE YOK

Eskişehir’de emlak komisyonculuğu yapan Gülçin Uzun, her öğrenci döneminde kiraların arttığını ancak son 2 yıldır kiralık ev bulmakta da öğrencilerin güçlük çektiğini belirtti. Şehirde...