27 / 04 / 2024

esnafların kiraları ertelendi mi

esnafların kiraları ertelendi mi

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, "Bir kiramızı biz verelim, bir kiramızı mülk sahipleri, bir kiramızı da Maliye ve Hazine Bakanlığının ödemesini bekliyoruz" dedi...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi! Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaflara son dakika müjdesi geldi. Erdoğan, esnafların aynı cins ticari taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğini belirtti.  

İstanbul’un hangi ilçesinde kiralık daire fiyatları 2 bin TL birden ucuzladı?

Marmara Denizi'nden geçen ve 7.5 şiddetinde bir deprem yaratması beklenen faya yakın olan ilçede 1999 öncesinde yapılan ve kentsel dönüşüme girecek binaların kiraları hızla düşmeye başladı.

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

Bodrum'da villaların kiraları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi. Peki yükselişin sebepleri neler? 

400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

Katlanan dünya otomobil üretim sıkıntısı ve çip krizi devam ediyor. Araç bulma konusunda da 400 bine yakın talebin ertelendiği söylenirken, tedarik sıkıntısının tam olarak bitmediği açıklandı.

Kur dönüşümünde bankaların komisyonları ertelendi!

Dövizden TL’ye dönüşüm oranı, 15 Nisan 2022 itibarıyla yüzde 10'a, 8 Temmuz 2022 itibarıyla yüzde 20'ye yükselen bankalara 2022 yılının sonuna kadar döviz zorunlu karşılıklardan alınan senelik yüzde 1.5 komisyonun uygulanmayacağı açıklandı.

Ankara'daki Adliye binalarının kiraları TBMM'de!

Ankara'da hizmet veren adliye binalarına ilişkin soru önergesi verildi. CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, konuyu TBMM gündemine taşıdı

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

ABD'de kiralarını toplayamayan ev sahipleri evsiz kaldı!

Amerika'nın New York eyaletinde kira sorunu büyüyor. Üç mülk sahibi kadın kiralarını toplayamayınca evsiz kaldı. Federaller kira desteklerinin verilmemesinin ciddi kira krizi yaratacağı ön görüşünde. 

esnafların kiraları ertelendi mi Haberi

esnafların kiraları ertelendi mi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasına Bingöl depreminde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Meral Akşener, salgın sürecinde hükümetin uyguladığı politikalara ilişkin konuştu.

Akşener, "Sayın Ticaret Bakanı, 1 Haziran itibarıyla 606 bin 545 esnaf ve sanatkarımıza Esnaf Destek Paketi kapsamında, Halkbank kaynaklarından 15 milyar 35 milyon lira tutarında kredi kullandırıldığını açıkladı. Bu, her 3 esnafımızdan 1'i salgın sürecinde ilave borç yükü altına girmiş demek. Esnaflarımızın çok büyük bir kısmı haftalık, hatta günlük kazançları ile geçinen insanlarımız. Çoğu esnafımızın kira borcu var. Kredi kartı borcu var. Elektrik borcu, su borcu, doğal gaz borcu var. Eski satışlarını yapamadıkları için her geçen ay daha da borçlanıyorlar" dedi.

Meral Akşener,...