23 / 07 / 2024

ev sahiplerini yeni vergi

ev sahiplerini yeni vergi

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma daha başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Yüzde 25 kira artış sınırı milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Yeni düzene geçilmesi ile derin nefes alan ev sahipleri,  evlerini kiraya vermekten korkar hale geldi. Neden mi? İşte örnekleri...

3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkarken kiralar sadece yüzde 56 arttı! Ne güzel memleket...

Kiralarda yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle  sona erdi. Ev sahiplerini mağdur eden uygulama, kalksa da geride izleri kaldı. Analist Kadir Koçak, ev fiyatlarındaki artışla kiralardaki artışı karşılaştırarak 'Ne güzel memleket'' yorumunu yaptı.

Kiracı konut almanın hayalini kuramıyor, ev sahibi de konutunu kaybetmekten korkuyor!

Son yıllarda fahiş rakamlara ulaşan kira bedelleri ve satılık konut fiyatları hem ev sahiplerini hem de kiracıları tedirgin ediyor. Konut kiraları son 9 yılda 6 kattan fazla artarken, konut satınalınabilirlik gücü açısından Türkiye sonlarda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Ev sahiplerinin 'çifte zam' planı ortaya çıktı! Kiracılar bu tuzağa düşmeyin! 

Konut kira bedellerindeki yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılıyor olması bazı ev sahiplerini mutlu etmedi. Şimdiden bazı ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Kiracılardan çifte zam almak isteyen ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. 

Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Konut piyasası son zamanlarda zor günler geçiriyor. Piyasanın yeniden canlanması ve istikrarın korunması için  yeni bir takım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuluyor.  Bunlardan en önemlisi de ev sahiplerini yakından ilgilendiren tapu harcı konusu oldu.

9 maddede kiracı tahliye sebepleri! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren tahliye sebepleri açıklandı. İşte 9 maddede kiracı tahliye sebepleri...

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...

Uzmanlar uyardı! Konut almak isteyenler, çok ciddi kriz kapıda...

Kiracılar ile ev sahiplerini yakından ilgilendiren yeni vergi düzenlenmesi ile ilgili belirsizlik sürekli devam ederken de tartışmalar da büyümekte. Uzmanlara göre ev satın alma ve kiralama fiyatları yaz sonunda ciddi oranda yükseleceği ifade edildi.

Ev sahipleri dikkat! 2024 kira vergisi ne kadar?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira gelir vergisi, gayrimenkul sahiplerinin konutlarından elde ettikleri gelirden ödemekle yükümlü olduğu kısım şeklinde belirtiliyor. Peki 2024 kira vergisi ne kadar?

Paylaşımlı evlerin kirası bile 15 bin TL'lerde! Ev sahiplerine vergi gelirse kiralar uçar! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sular durulmazken, şimdi de yeni vergi konusu ortalığı karıştırdı. Ev sahipleri, yeni vergi gelirse kiracıların zararlı çıkacağını belirtiyor. İşte detaylar...

Ev sahiplerine sözleşme uyarısı: Bunları yazarsanız kirayı eksik alırsınız! 

Avukat Yankı Büyüksezer, ev sahiplerini uyardı ve kira sözleşmelerinde yazılmaması gerekenleri paylaştı. İşte o açıklama...

ev sahiplerini yeni vergi Haberi

ev sahiplerini yeni vergi

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi Kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak. 


Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK


Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. 


Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi. 


Maliye yetkilileri, bu sefer belediyelerle ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, "Belediyeler...