30 / 04 / 2024

ev sahiplerini yeni vergi

ev sahiplerini yeni vergi

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma daha başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Ev sahipleri veya emlakçılar tarafından kiralanan evler, sonrasında iş yerlerine dönüştürülebiliyor. Bunlardan biri de Antalya'da oldu. İşte ayrıntılar...

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri vergisi kapsamında beyannamelerin 31 Mart tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev sahibi ve kiracılar nasıl desteklenmeli? Bunlar bir an önce hayata geçirilmezse büyük açık oluşur!

Ev sahipleri ve kiracılar, mağduriyetlerinin sona ermesi için çözüm önerilerini sık sık paylaşıyor. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren yeni bir öneri geldi. İşte X'te yapılan o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiriyor! Artık zorunlu olacak!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren yeni konut kiralama düzenlemelerini içeren kanun teklifi, Meclis tarafından onaylanmıştı. İşte ev sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri dikkat: Kira geliriniz 33 bin TL'den azsa vergi ödemeyeceksiniz!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. İşte ev sahiplerini yakından ilgilendiren o gelişme...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntısı son günlerde de gündemdeki yerini korumakta. Yeni yıl ile maaşlara yapılan zamlar, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. İşte detaylar...

Ev kiralamada yeni dönem! Bu şartları yerine getirmeyenlere rekor ceza!

Konut kiralamalarına ilişkin yeni dönem resmen başladı. Söz konusu bu düzenleme, konutunu 100 günden az kiralayan herkesi ilgilendirirken, evini yılda 4 defa  kiralayanlar da takibe alınacak. Şartları yerine getirmeyenlere de rekor ceza verilecek.

ev sahiplerini yeni vergi Haberi

ev sahiplerini yeni vergi

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi Kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak. 


Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK


Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. 


Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi. 


Maliye yetkilileri, bu sefer belediyelerle ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, "Belediyeler...