28 / 08 / 2024

ev satışları nisan 2015

ev satışları nisan 2015

Türkiye genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarak 119,317 adet oldu. Yabancılara satışta nisanda ilk sırayı 584 konut ile İstanbul aldı. İstanbul’u Antalya, Bursa, Aydın, Mersin, Sakarya izledi.

Ev satışları düştü, arsa ve arazi satışları rekor kırdı!

Ev sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, 2023’ün ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamına ulaştı.

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.

Borsada GYO hisseleri umut vadetmiyor! Konut satışlarındaki düşüş GYO'ları negatif etkiliyor!

Türkiye genelinde toplam konut satışları Nisan ayında yıllık bazda yüzde 11,8 azaldı. Konut satışlarındaki düşüşün GYO hisselerini negatif etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Konut satışları yüzde 11,8 azaldı! 2024 Nisan'da 75 bin 569 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

BMD'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı. İşte o veriler...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

ev satışları nisan 2015 Haberi

ev satışları nisan 2015

Türkiye genelinde nisanda 119 bin 317 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 42,7 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde geçen ay 119 bin 317 konut satışı gerçekleştirildi.


İSTANBUL İLK SIRADA

İstanbul 23 bin 197 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,4) sahip olurken, bu şehri 14 bin 1 konut satışı (yüzde 11,7) ile Ankara, 7 bin 669 konut satışı (yüzde 6,4) ile de İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 15 konut ile Hakkari, 19 konut ile Ardahan, 48 konut ile de Muş ve Bayburt oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları nisanda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 96,5 artış...