08 / 05 / 2024

ev sıcaklığı kaç derece olmalıdır

ev sıcaklığı kaç derece olmalıdır

Soğuk havaların boy gösterdiği kış mevsiminde ev halkı için önem teşkil eden konular arasında yer alan "ev sıcaklığı" nedir? Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurtta etkili olan yağışlı hava dalgası günlerce sağanak yağış bırakmaya devam edeceği kaydedildi. Buna göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarında ise hissedilir derecede azalacak, hafta sonu hava kışı hissettirecek. İşte haberin ayrıntıları...

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.

ŞOK’ta, Sütaş kaşar peyniri 99,90 TL’ye, ilkokul çantası 399 TL’ye, kırışık giderici dikey ütü 699 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK’ta 3 Ekim’e kadar sepetleri dolduracak indirimler raflardaki yerini alacak. Buna göre, Sütaş kaşar peyniri 99,90 TL’ye, ilkokul çantası 399 TL’ye, kırışık giderici dikey ütü 699 TL’ye düştü. İşte 30 Eylül 2023 Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Profilo KSX18XB30N ev tipi klimanın fiyatı belli oldu!

Profilo, kavurucu sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde güzel bir haber verdi ve KSX18XB30N ev tipi klimayı satışa çıkardı. Aynı zamanda, bu klimanın detayları ve teknik özellikleri de belli oldu.

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

Prof. Dr. Levent Kurnaz, bu yıl hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurnaz, Türkiye'de rekorların olacağına, sıcaklığın 50 dereceyi aşabileceğine dikkat çekti.

ev sıcaklığı kaç derece olmalıdır Haberi

ev sıcaklığı kaç derece olmalıdır

Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Soğuk havaların boy gösterdiği kış mevsiminde konut sıcaklığının ayarlanması ve korunması ev halkı için önem teşkil eden konular arasında yer alıyor.


Evde oturulan odada düşük ısı ile yüksek ısının sebep olduğu hastalıkların önüne geçilebilmesi için ev sıcaklığının iyi ayarlanması gerekiyor.


Evin sıcaklığı nasıl ölçülür?

Ev sıcaklığının ölçülebilmesi için bir termometrenin odada bir yere yerleştirilmesi yeterli oluyor. Termometre, odada var olan sıcaklık ve nemi gösteriyor.


Peki kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Dünya Sağlık Örgütü’nün oturma odası için koyduğu standart sıcaklık 21 derece olarak karşımıza çıkıyor. Örgüt diğer odalar için ise 18 derecelik sıcaklığı uygun görüyor. 


Buna karşın, diğer tavsiye edilen sıcaklık değerleri ise 18-22 derece şeklinde karşımıza çıkıyor. Evde, sıcaklık kadar nem değerleri de önem taşıyor. Peki evde nem oranı...