29 / 04 / 2024

evde kiracı varken ev satılabilir mi

evde kiracı varken ev satılabilir mi

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Kiracı içindeyken ev satışı!

Evde kiracı varken ev satılabilir mi? Yeni ev sahibi hangi durumlarda kiracısından evi tahliye etmesini isteyebilir? İşte kiracı içindeyken ev satışı halinde yeni ev sahibinin ve kiracının hakları...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Ev sahipleri artık kiracı olmak istiyor! Gayrimenkul satışlarında yeni yöntem! 

Konutunu satan mülk sahipleri, şimdilerde yeni bir yöntem denemeye başladı. Mülk sahipleri, evlerini satın alan kişilerden, sattığı evde kiracı olarak oturmayı talep ediyor. 

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Ev sahibi ve kiracılar iyi anlaşıp herhangi bir sorun yaşamayabilirler. Ancak iyi anlaşamayanlar bazı sorulara yanıt aramaktadır. Peki “Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı?” İşte detaylar!

Evimde kendim oturacağım kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kiracılar ile ev sahipleri iyi bir iletişim kurabildikleri gibi kuramaya da bilirler. Bunun dışında ev sahipleri kiraladıkları evde oturma talebi ile kiracılarının karşısına da çıkabilirler. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Kiralık evde kombi arızasını kim öder? Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar, kiraladıkları mülke dair ister ev olsun ister işyeri olsun kiraladıkları andan itibaren bazı yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Peki onlar nelerdir? İşte merak edilenler!

evde kiracı varken ev satılabilir mi Haberi

evde kiracı varken ev satılabilir mi

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, evi kullanma ve evden yararlanma hakkını belli bir süreliğine kira bedeli karşılığında vermiş oluyor.


Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi?


Ev sahibi ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin var olması durumunda kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. Bunun dışında kiracı evden çıkarılamıyor.


Ancak evin kiraya verilmiş olması, satılmayacağı anlamına gelmiyor. Evde kiracı varken ev satışı yapılabiliyor. Bu durumda yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor.


Yeni malik de, kanundaki koşullara bağlı kalmak şartı ile kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Yeni malikin gereksinimi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için...