03 / 05 / 2024

Evergrande

Evergrande

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen bugünkü köşesinde Çinli gayrimenkul geliştiricisi Evergrande'nin son durumunu kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Evergrande: Herkes neden korkuyor?' başlıklı yazısı...

Çinli emlak devi patronuna borsalardan ömür boyu men cezası verildi!

Borçları nedeni ile tasfiyesine karar verilen gayrimenkul firması Evergrande'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan'a usulsüz işlemleri nedeni ile de hisse senedi piyasalarından ömür boyu men cezası verildiği kaydedildi.

Emlak devi için karamsar rapor geldi: Senelerce bekleyecekler!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Çin'in emlak devi Evergrande alacaklılarının senelerce bekleyebileceğini kaydetti. Söz konusu raporda, küçük ödemelerin bile uzun süreceğine değinildi.

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar ettiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Çin, Evergrande'yi bölmeyi masaya yatırdı!

Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi gündemine aldı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Evergrande Haberi

Evergrande

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Evergrande'nin son zamanlarda borçlarıyla başı dertte. Şirket iflasın eşiğine geldi. Peki piyasalardaki Evergrande endişeleri neden? 

"Çin’de gayrimenkul geliştiricisi Evergrande iflasın eşiğinde. Şirket o kadar büyük ki tüm dünyada risk iştahında korkunç bir düşüş oldu" değerlendirmesinde bulunan Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen'in konuya ilişkin yazısı şu şekilde: 

Haftanın devamında da Amerikan Merkez Bankası toplantısı var. Buradan da varlık alımlarının azaltılması yönünde karar çıkabilir.

Alt alta yazınca, piyasalar neden mutsuz anlayabiliyoruz.

Siz de korkmalı mısınız?

*

Evergrande’yi kısaca tanıyalım ve olayın ciddiyetini görelim.

Bu kuruluş bugün itibariyle bankalara olan kredi taksitlerini ödeyemedi (Kaynak: Bloomberg). Perşembe günü ve gelecek hafta ise bono itfaları var. Bunların akıbeti de belirsiz.

Peki Evergrande ne kadar büyük?

200 bin çalışanı var, her yıl 3.8 milyon kişiye mevsimlik iş veriyor....