05 / 05 / 2024

evi dükkana çevirme imar barışı

evi dükkana çevirme imar barışı

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. İmar barışında evi dükkana çevirme için bu belge veriliyor mu?

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki taşınmazının değeri 14 milyon TL oldu!

Ziraat GYO, İstanbul Fikirtepe'deki Pırlanta Sitesi'nde yer alan 1 dükkana ilişkin hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ'den Edirnelilere yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne'de 156 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

Ronaldo'nun Portekiz'deki 22 milyon euroluk malikanesi görenleri hayrete düşürdü! Portekiz'in en pahalı evi olacak

Ronaldo'nun 22 milyon euro karşılığında Cascais'te yaptırdığı ve Portekiz'in en pahalı evi olacak malikanenin detayları görenleri hayrete düşürdü. İşte 22 milyon euroluk malikanenin ayrıntıları...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

İstanbul Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetilyor. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca büyük tartışma oldu.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

TOKİ'den Ispartalılara müjde! O ilçeye 250 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Isparta projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek. Projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

Dünyanın en yalnız evi 5 milyon TL'ye satışa çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyanın en yalnız evi tanınan ve Main eyaletinde konumlanan Atlas Okyanusu ile iç içe olan ev satışa çıktı. Fiyatı ile ise dudak uçuklattı.

evi dükkana çevirme imar barışı Haberi

evi dükkana çevirme imar barışı

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapı ve bağımsız bölümler kayıt altına alınıyor. İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Yapı Kayıt Belgesi;
18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanda,

İstanbul tarihi yarımada içinde 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanlarda,

19/5/2014 tarihli ve 6546 sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci...