05 / 05 / 2024

evi ipotek göstermek

evi ipotek göstermek

Ankara 11. Aile Mahkemesi, evini eşinin rızası olmadan “ipotek” ettirip, borç para alanları yakından ilgilendiren örnek bir karara imza attı

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kayıt Kuruluşu (KK) olarak faaliyet göstermek isteyen kişiler için teminat ücreti 100 bin lira olarak belirlendi. Konuya yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

WhatsApp'ın bu özelliğini bekleyenelere müjde! Beta testi başlıyor

WhatsApp, Android için uygulamanın en son beta sürümünde test kullanıcılarına bir ekran paylaşma özelliği sunuyor. Görüntülü arama yapan kullanıcılar, ekranlarının içeriğini aramadaki diğer katılımcılara göstermek için bir düğmeye dokunabilecek.

Kontratı biten kiracı çıkarılır mı? Kiracı emlakçıya ev göstermek zorunda mı?

Kira kontratları mülk sahibi ile kiralayan kişiler arasında yapılmaktadır. Peki bu kontrata dair kim ne kadar bilgiye sahip? İşte detaylar!

Ailelere müjde verildi... Bu kadar ödeme yapılacak... Ziraat Bankası'na kimlik göstermek yeterli

Hükümet tarafından depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili çalışmalar acil olarak başlatıldı. Hükümet tarafından depremden etkilenen vatandaşlara önemli bir miktarda ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Yaşanan depremin ardından, yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amaçlı yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınacak önlemler gündemde. Evi hasar gören vatandaşlar  uygun fiyatlarla yeni konutların sahibi olabiliyor.

Depremde evi hasar görenler üzülmesin! Kredi desteğiniz hazır!

Depremde evi yıkılan ya da hasar görenler için açıklandı. Bu şartları taşıyanlara kredi desteği verilmektedir. İşte detaylar!

Bu laptop gamer’lara özel!  Lenovo'nun Ideapad Gaming 3i modeli kaç TL? 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Oyunlarda gücünüzü göstermek, e-sporda seviye atlamak isteyenlere hitap eden Lenovo Ideapad Gaming 3İ,  kabul edilebilir özelliklerle laptop alma alışkanlığına son veriyor, çünkü doğrudan oyun severler için tasarlanmış. Peki Lenovo Ideapad Gaming 3 kaç TL? Özellikleri neler?

Altın kar tanesi kolyeler ne kadar? Kar tanesi kolye fiyatları kaç TL? 27 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın kar tanesi kolyeler, sevdiğiniz kişilerin benzersiz olduğunu göstermek için alınabilecek en güzel hediyelerden biri. Peki altın kar tanesi kolyelerin fiyatları ne kadar? Altın kar tanesi kolyeler kaç TL? İşte Altınbaş 27 Ekim 2022 fiyat listesi.

evi ipotek göstermek Haberi

evi ipotek göstermek

Hakim Mustafa Karadağ insaat halindeki evini “ipotek” ettirip borç alan ve borcunu ödeyemediği için evine icra takibi başlatılan kişinin “evini ipotek, gösterirken eşinin rızası olmadığı” gerekçesiyle ipoteğin kaldırılması yönünde karar verdi.


Eşin rızası şart


Mustafa T., Yenimahalle semtinde inşaat halindeki binada bulunan dairesini ipotek ettirip, A.G. isimli tefeciden aylık yüzde on faizle 2007 yılında 32 bin TL borç aldı. Mustafa T. borcunu ödeyemeyince, borç faizi ile birlikte 90 bin TL oldu. Alacaklı A.G. ipotek gösterilen dairenin satışı için Ankara 22. İcra Müdürlüğü aracılığı ile icra takibi başlattı.


Karısı 'haberim yoktu' diye dava açtı


Borçlu Mustafa T.’nin karısı Gülay T., “İpotek ettirilen dairenin, aile konutu olduğunu, ailenin inşaat bitene kadar kirada oturduğunu, rızası olmaksızın kocasının aile konutu olan evlerinin ‘ipotek’ ettirildiğini ancak icralık olunca...