30 / 04 / 2024

evlerde radon düzeyi

evlerde radon düzeyi

İnşaat sektörünün hızla geliştiği Türkiye'de uzmanlar ev alırken fiziki özelliklerin yanı sıra kanser riski oluşturan radon düzeyinin de araştırılması gerektiğine dikkat çekiyor...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Dubleks prefabrik evlerde kampanya resmen başladı! 4+1 ev 874 bin 900 TL'den 746 bin 900 TL'ye düştü!  

Prefabrik ev almak isteyenlerin beklediği indirim resmen geldi. Prefabrik Evim firması dubleks evlerde indirime gitti. Dubleks prefabrik evlerde kampanya resmen başladı! 4+1 ev 874 bin 900 TL'den 746 bin 900 TL'ye düştü!   İşte indirimli prefabrik ev fiyat listesi...

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

2+1 prefabrik ev 289 bin liraya düştü! Prefabrik evlerde yaz kampanyası!

Prefabrik ev fiyatlarında temmuz ayı kampanyası başladı. Bu kapsamda 2+1 evin fiyatı 289 bin liraya düştü. İşte kampanyalı prefabrik ev fiyatları ve tüm detayları...

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Ethereum'da şimdiye kadarki en büyük yükseltme geliyor

Bu yılın başlarında önerilen ve Optimism topluluğu tarafından Nisan ayında onaylanan bir hard fork olan yükseltmenin "yeni bir modülerlik, basitlik ve Ethereum denkliği düzeyi" getirmesi bekleniyor.

Prefabrik evlerde kampanyalı fiyatlar! 55 metrekare ev 279 bin TL'ye düştü! 

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinden sonra prefabrik evlere talep arttı. Bazı firmalar prefabrik ev fiyatlarında kampanya düzenledi. İşte detaylar...

Aktif İyon Teknolojili Vestel Kurutma Makinesi Fiyatları ne kadar? 31 Mart 2023 fiyat listesi...

Çamaşırlar, Vestel'in geliştirdiği aktif iyon teknolojisine sahip kurutma makinelerinden elektrostatik yüklerden arınarak çıkıyor. Kırışıklık düzeyi azalmış bu çamaşırları ütülemek de kolaylaşıyor. Peki, Vestel Kurutma Makinesi ne kadar elektrik harcar?

evlerde radon düzeyi Haberi

evlerde radon düzeyi

Renksiz, kokusuz, gözle görülemeyen doğal radyoaktif asal bir gaz olup taş ve toprakta bulunan uranyum ile radyum gibi doğal radyoizotopların radyoaktif bozulması sonucu oluşan radon ancak ölçüm cihazları ile saptanabiliyor. Radonun asıl kaynağının uranyum olması nedeniyle yoğunluğu bölgeden bölgeye değişildik gösteriyor. Uluslararası Atom Enerji Ajansınca Temel Güvenlik Standartları (IAEA-BSS) çerçevesinde, evlerde radon için tavsiye edilen düzey 200-600 Bqm -3 aralığında iken, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Radyasyon Güvenliği Yönetmeliğinde ise bu değer 400 Bqm -3 olarak belirlendi.İnşaat aşamasında kullanılacak malzeme ve bazı önlemlerle etkisi azaltılabilen radonun sağlık üzerindeki etkileri göz önüne alındığında "ev alma komşu al" uyarısı yerini "ev alma, radon ölçümüne bak" sözüne bırakıyor. 


Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Daşdağ, AA...