05 / 05 / 2024

evlere yapılan yatırım

evlere yapılan yatırım

İstatistiklere göre geçen yıl tüketicilerin gıda ve konut, ulaştırma, haberleşme, elektrik ve gaz harcamaları arttı. Buna karşılık aileler, mobilya, giyim, ayakkabı, eğlence ve sağlık harcamalarını kıstı.

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Haftalık olarak bakıldığı zaman pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Bir ilimize resmen talih kuşu kondu! Yapılan yatırımın miktarı tam 2 milyar 826 milyon lira

Bir ilimize resmen tarlih kuşu kondu. İlimize yapılan yatırım miktarı toplamda 2 milyar 826 milyon lira oldu. İşte haberle ilgili tüm detaylar...

Elektrikli otomobillere 1.2 trilyon dolarlık dev yatırım geliyor!

Elektrikli otomobillere yapılacak yatırım iki katına çıkacak, yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?

Paladyum, kıymetli metallerden biri. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metallerden bir tanesi.Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyum nedir? Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metaller içerisinde yer alır. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyum, gümüş gibi parlak bir renge sahiptir. Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 5 Temmuz 2022 paladyum fiyatları...

Avrupa'nın en çok yatırım yapılan 4'üncü şehri İstanbul oldu!

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, İstanbul'un Avrupa'da en çok yatırım yapılan 4. şehir olduğuna dikkat çekti. 

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

evlere yapılan yatırım Haberi

evlere yapılan yatırım

İstatistik Kurumu'nun harcamalar yöntemiyle hesapladığı gayri safi yurtiçi hasıla geçen yıl cari fiyatlarla yüzde 12,9 arttı. Tüketim harcamalarındaki artış oranı da yüzde 12'yi buldu. Toplam milli gelirin cari fiyatlarla 856,4 milyar YTL olduğu 2007'de, yurtiçindeki tüketim harcaması 632,7 milyar YTL'ye ulaştı. Harcamaların yüzde 25,8'ini gıda oluşturdu. Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıt giderleri 119,7 milyar oldu.Bu harcamaların toplamdaki payı yüzde 17,7'den yüzde 18,9'a yükseldi. Ulaştırma ve haberleşme giderleri 116,5 milyar yeni lira oldu, bir önceki yıla göre yüzde 10,2 artış gösterdi. Sağlığa 25 milyar, eğitime ise 8 milyar YTL harcandı. Mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri için 48,7 milyar yeni harcanırken, giyim ve ayakkabıya 39,5 milyar, lokanta ve otellere 38,8 milyar, eğlence ve kültüre 27,4 milyar,...