17 / 07 / 2024

faiz düştü gayrimenkul uçtu

faiz düştü gayrimenkul uçtu

Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin piyasa değeri 13 yıllık zaman diliminde dolar bazında yüzde 3.878 artış gösterdi. 226 milyon dolar olan BIST Gayrimenkul Endeksi’nin piyasa değeri 9 milyar dolara çıktı.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Altın fiyatları sert düştü! 1 çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 25 Ağustos Cuma Kapalıçarşı altın fiyatları 

Altın fiyatları, dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düştü. Merkez Bankası'nın beklentilerin çok üzerinde açıkladığı faiz kararı piyasaları etkiledi. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları bugün kaç lira? 25 Ağustos Cuma altın fiyatları.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Altın bilezik fiyatları düştü! Herkes kuyumculara koştu! 21 Nisan Cuma altın bilezik fiyatları

21 Nisan altın fiyatları güne düşüşle başladı. Fed faiz kararı ile ilgili gelen açıklamalar altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bu kapamda altın bilezik fiyatları da düştü! Herkes kuyumculara koştu! 21 Nisan Cuma altın bilezik fiyatları.

faiz düştü gayrimenkul uçtu Haberi

faiz düştü gayrimenkul uçtu

Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin piyasa değeri 13 yıllık zaman diliminde dolar bazında yüzde 3.878 artış gösterdi. 226 milyon dolar olan BIST Gayrimenkul Endeksi’nin piyasa değeri 9 milyar dolara çıktı. BIST Ticaret Endeksi’nin piyasa değeri de 727 milyon dolardan 13 milyar dolara yükseldi. Peki neden gayrimenkul sektörü diye baktığımızda; AKP iktidarı boyunca düşen faiz ortamının konut kredilerine ilgiyi canlı tuttuğu görülüyor. Yüzde 60’lardan yüzde 5’lere kadar gerileyen faiz oranları, konut kredilerinde yükselişe, gayrimenkul sektöründe canlanmaya neden oldu. Sektörde sıçrama yaratan bu durum faizlerin tırmanışa geçmesi halinde ise tersine dönebilir. Gayrimenkul sektörünü canlı tutan elbette sadece faiz oranlarındaki gerileme değil.


Sebebi ne?

Artan nüfus ve şehirleşmenin sonucu altyapı, ulaşım ve sosyal tesis ihtiyacı sektöre ilgiyi canlı tuttu. Genç nüfusun artan konut talebi, sektörün Türkiye’deki...