17 / 06 / 2024

Fırat Nehri nasıl

Fırat Nehri nasıl

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ekinci: "Kanyonun Abudeş Mağarası olarak anılan bölümünde, muhtemelen ilk çağdaki insanların kötülüklerden ya da vahşi hayvanlardan korunmak için yaptığı tahmin edilen odalar var"dedi.

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Borsada maliyet sıfırlama nasıl yapılır? İşte o formül…

Borsada yatırımcıların daha fazla kazanç sağlamak için kullandıkları yöntemlerden biri olan maliyet sıfırlama, borsaya yeni girenler tarafından merak ediliyor. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, maliyet sıfırlamanın nasıl yapıldığını anlattı.  

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Sıfırdan e-ticarete başlamak mümkün mü? Ücretsiz e-ticaret şirketi nasıl kurulur?

İnternetin her geçen gün daha fazla insana ulaşması ve online alışverişin popülerliğinin artması, e-ticaret alanını girişimciler ve işletmeler için daha da ilgi çekici hale geliyor. Dolayısıyla bu dijital dünya, yeni iş olanaklarıyla sürekli bir büyümekte. Peki, e-ticarete sıfırdan nasıl adım atılır

Sıfırdan e-ticarete nasıl başlanır? Ücretsiz e-ticaret şirketi açılabilir mi?

İnternetin giderek daha geniş kitlelere ulaşması ve online alışverişin yükselişi, e-ticaret sektörünü cazip kılmaktadır. Bu dijital ortam, girişimciler ve işletmeler için sürekli genişleyen bir iş alanı sunmaktadır. Peki e-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

Abdulkerim Fırat kimdir? Pasifik GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor?

Abdulkerim Fırat kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlere görev yürütüyor? Pasifik GYO’da ne iş yapıyor? İşte Abdulkerim Fırat ile ilgili merak edilen her şey...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Euro güne nasıl başladı? 1 Euro kaç TL oldu? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra aniden fırlayan Euro'nun bayram haftasına nasıl başladığı merak ediliyor. Peki, Euro ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

65 bin TL'ye otomobil fırsatı! E-İhale platformunda çok sayıda araç satılacak!  E-İhale ile nasıl araç alınır? 

E-İhale platformunda 65 bin TL'ye otomobil fırsatı sunuluyor. Peki E-İhale ile nasıl araç alınır? İşte merak edilen o detaylar...

Evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak? Evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesi! Başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye ilişkin milyonları ilgilendiren önemli açıklamaları geçtiğimiz günlerde peş peşe açıkladı. Bunlardan biri de sıfır faizli evlilik kredisi oldu. Peki evlenecek çiftler 0 faizli krediyi nasıl alacak?

Fırat Nehri nasıl Haberi

Fırat Nehri nasıl

Fırat Nehri'nin, Besni ilçesi sınırlarında oluşturduğu ve duvara oyulmuş odalar bulunan gizemli kanyon keşfedilmeyi bekliyor.


Kızılin köyü halkı tarafından "Abudeş Mağarası" adıyla anılan yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki kanyon, barındırdığı 4 katlı odalar ve doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğaseverleri, Fırat Nehri'nin doğal güzelliği ile birleşen kanyonu görmeye davet etti.


Fırat Nehri'nin kendine özgü güzellikleri bulunduğunu, bunlardan birinin de kanyonlar olduğunu belirten Ekinci, "Fırat Nehri 4 kutsal kitapta 'Cennet Irmağı' diye adlandırılıyor. Kanyonun 'Abudeş Mağarası' olarak anılan bölümünde muhtemelen ilk çağdaki insanların kötülüklerden ya da vahşi hayvanlardan korunmak için yaptığı tahmin edilen odalar var" dedi.


Ekinci, nehirle birleşen kanyonun 4 katlı kenti andırdığına işaret etti.


Kanyona karayoluyla ulaşım imkanı olmadığını ifade eden Ekinci, "Burada yaşayan...