03 / 05 / 2024

Fitch türkiye güncel not

Fitch türkiye güncel not

Türkiye'nin 2013 yılında merkezi hükümet mali sonuçlarının beklentilerden daha iyi olduğunu da ifade eden Fitch, 2014-2015'den genel kamu açığının GSYN'nın yüzde 2-3'ü seviyesinde oluşmasını beklediğini de belirtti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Akaryakıta zam mı geldi? Benzin ve motorin ne kadar oldu? İşte 20 Haziran 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt alacaklar, güncel benzin, motorin ve LPG fiyatlarını takip e diyor. İşte 20 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Volvo XC60'da Nisan fırsatı! Zam gelmedi, fiyatı aynı kaldı! İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı

Volvo Nisan ayında tek bir modeline zam yaparken diğer tüm araçların fiyatları aynı kaldı. Nisan ayını Mart ayı fiyatlarıyla karşılayan Volvo XC60'ın da liste fiyatı değişmedi. İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı...

Citroen C3 Türkiye'de neden seviliyor? İşte C3'ün özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Citroen'in C3 modeli Türkiye'de oldukça rağbet görüyor. Peki Türk insanı bu aracı neden seviyor? İşte Citroen C3'ün özellikleri ve 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

TEB Promosyon tutarı ne kadar? Sorular yanıt buldu, güncel promosyon tutarları açıklandı

Emeklilerin merakla araştırdığı konu TEB’in açıklamasıyla yanıt buldu. TEB'in yaptığı son açıklama ile, 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla güncel emekli promosyonlarının ne kadar olduğu da belli oldu.

Fitch türkiye güncel not Haberi

Fitch türkiye güncel not



Fitch Ratings, Türkiye için 4 Nisan'da yayınladığı kredi değerlerdirmesini Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş'nin sukuk ihracını kapsayacak şekilde güncelledi.


Fitch, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını BBB- ve BBB olarak teyit etti. Görünümler ise 'durağan' olarak belirledi.


Fitch, Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi tarafından ihraç edilen 1,5 milyar dolar tutarındaki 26 Mart 2018 vadeli sukuk için kredi notunu da BBB- olarak yineledi.


Fitch, açıklamasında 4 Nisan'da yaptığı değerlendirmeyi tekrarladı.


Fitch'in o tarihte yaptığı değerlendirmede şu bilgiler verilmişti:


"Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de Aralık ve Ocak ayında yaşanan gelişmelere ve bunların Türk Lirası, faiz oranları üzerinde yarattığı olumsuz etkilere yer verirken, Şubat ayından  itibaren TL'nin istikrar kazandığına ve uluslararası rezervlrenin  toparlanmaya başladığına dikkat çekti. Yurtiçine bakıldığında ihracatın desteği ile sanayi üretimi ve...