05 / 05 / 2024

Fransa müzeleri

Fransa müzeleri

Fransa'nın güneyinde bulunan Nimes şehrine Elizabeth de Portzamparc mimarlık şirketinin tasarladığı Musée de la Romanité müzesi inşa edilecek

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Araç piyasasına radikal çözüm! Yeni dönem başlıyor

Sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar ikinci el araçların fiyatlarını da yükseltti. Hem çip krizi hem de araba üretiminde yaşanan sorunlar markaları da hamle yapmaya zorladı. Fransa ve İspanya'da denenen uygulama artık Türkiye geldi. İşte tüm detaylar...

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Fatma Nurcan Taşdelenler ne zaman genel müdür oldu? Fransa’da nerede çalıştı? Hangi okulda okudu?

Arena Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Müdür olan Türk iş insanı Fatma Nurcan Taşdelenler hangi görevleri yürüttü? Üniversiteyi nerede okudu? Fransa’da nerede çalıştı? İşte Fatma Nurcan Taşdelenler ile ilgili merak edilen her şey...

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Fransa’da 136 emlak ofisiyle yapılan bir anket gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ankette emlakçıların yaklaşık olarak yarısının ev sahiplerinin ayrımcı taleplerini kabul ettiği belirtildi.

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

Çin'de boş mülk sayısı her geçen artıyor!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas iddialarına yönelik kaygılar devam ederken mülk sorunu baş gösterdi. Ülkede Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık gibi ülkelerin tüm nüfusuna yetecek kadar boş mülk bulunuyor. 

MIPIM Fuarı 7-8 Eylül'de!

Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek MIPIM fuarının ana teması “Yeni Dünya: Yeni Dönem, Yeniden Bir araya Gelme Zamanı” şeklinde belirlendi. 7-8 Eylül'de gerçekleştirilecek olan MIPIM Fuarı'na 10 bin gayrimenkul sektör lideri katılım gösterecek.

Fransa müzeleri Haberi

Fransa müzeleri


Elizabeth de Portzamparc adlı mimarlık şirketi tarafından tasarlanan Musée de la Romanité, Fransa'nın güneyindeki Nimes şehrinde inşa edilecek. Müze; kültürel etkinlikler için kullanılan Arena ile antik tiyatronun yer aldığı şehrin tarihi kısmını, modern binaların yer aldığı kısım ile birbirine bağlayan noktada yer alacak.


Bu nedenle tarihi ve modern mimariyi birarada temsil etmesi planlanan müzede, iki farklı tarz kullanılacak. Müzede kullanılacak taş bloklar, ışıklandırılmış dalgalı bir pano ile kaplanarak aydınlatılacak. Bu yumuşak geçiş, tarihe saygıyı ifade edecek.


Musée de la Romanité'de 25 bin parça sergilenecek. Parçalar arasında daha önce hiç sergilenmemiş eserler de yer alacak. Müze projesi, birçok farklı fonksiyona da sahip olacak. Proje kapsamında arkeolojik bahçe, kongre merkezi ve bir otel inşa...