14 / 05 / 2024

Fransız yönetmen Claude Lelouch

Fransız yönetmen Claude Lelouch

1973 yılında Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine İstanbul'a film çekimi için gelen ünlü yönetmen Claude Lelouch, İstanbul'un havadan fotoğraflarını çekmiş. 1973 yılının İstanbul'u ünlü bir yönetmenin objektifinden fotoğraflanmış.

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Atakule GYO bağımsız yönetim kurulu üye adaylarını seçiyor!

Atakule GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üye adayları Münire Barçın Kayaman ve Ramazan Onur Erim 25 Mart 2021 tarihinde yapılacak Şirket Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulacak.

Alarko GYO bağımsız yönetim kurulu adaylarını seçiyor!

Alarko GYO'nun kurumsal yönetim komitesinin raporla kurula sunduğu Bağımsız Yönetim Kurulu üye adayları Mustafa Tansu Uslu, Kudret Vurgun ve Hami Özçelik Çataloğlu'nun adaylıklarının yönetim kurulu tarafından  onaylanmasına karar verildi.

Doğuş GYO, bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Doğuş GYO, Güler Aras ve Murat Bahadır Teker'in, 2020 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak onaya sunulmasına karar verdi. 

Öz Yıldızlar Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yıldızlar Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Myratjan Seyıdov tarafından kuruldu.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Osman Nuri İnceöz, Sinpaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Nuri İnceöz'ün seçilmesine karar verildi. 

Hüseyin Bürge, Avrasya GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu! 

Avrasya GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine TTK 363.maddesi uyarınca ilk Genel Kurulun onayına sunulmak üzere Hüseyin Bürge'nin atanmasına karar verildi.

Türker Proje bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Türker Proje'nin 7 Temmuz 2020 tarihinde yapacağı 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında ortakların onayına sunulmak üzere Dr. Sezai Bekgöz ve Cemal Mutlu'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliklerine aday gösterilmelerine karar verildi.

Alarko GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Alarko GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu üye adayları Mustafa Tansu Uslu ve Kudret Vurgun'un adaylıklarının Yönetim Kurulumu tarafından onaylanmasına ve Olağan Genel Kurul'a sunulmasına, oybirliği ile karar verildi.

Fransız bankası BNP Paribas da TL işlemlerini durdurdu!

KBDDK tarafından işlem yapması yasaklanıp daha sonra serbest bırakılan üç yabancı bankadan biri olan Fransız BNP Paribas, uluslararası döviz piyasasında TL işlemlerini askıya aldı.

Fransız yönetmen Claude Lelouch Haberi

Fransız yönetmen Claude Lelouch



İstanbul 1973


Faruk ŞENSOY


  DÜNYANIN sayılı film yönetmenlerinden Claude Lelouch, HÜRRİYET okuyucuları için İstanbul'un havadan fotoğraflarını çekti.

  Evet, önceki gün Claude Lelouch'un İstanbul göklerini yırtarak dolaşan helikopterinde bir HÜRRİYET kamerası vardı.

  Ve Lelouch'un bu kamera ile çektiği fotoğraflara baktığımızda İstanbul'un eşsiz güzelliklerini ünlü bir yönetmenin objektifinden seyrediyorduk.


 Fransız yönetmeni, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın çağrısına uyarak Türkiye konulu ve bütün dünya sinemalarında gösterilecek bir film çekimi için ekibi ile İstanbul'a gelmişti. İki gün bu güzel kenti denizden ve karadan dolaşan Lelouch, önce İstanbul'un havadan filmini çekmeye, daha sonra da Anadolu'ya geçmeye karar vermişti.

  Cumartesi günü saat 17.00'de, Lelouch ve...