30 / 04 / 2024

galataport projesi ne zaman başlayacak

galataport projesi ne zaman başlayacak

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

Galataport’ta inşaat 2016’da başlayacak!

Doğuş Holding’in CEO’su Hüsnü Akhan, bu yıl bitmeden marina alanında yurt dışında çok önemli bir alım yapacaklarını, Galataport’ta ise inşaata 2016 yılında başlayacaklarını söyledi.

Galataport projesine ÇED onayı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğuş Holding'e ait Galataport projesine ait ÇED raporu için olumlu görüş bildirdi. Yıkımlar yakında başlayacak.

Galataport toplantısı 7 Mayıs'ta!

GALATAPORT için toplantı düzenleniyor. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İDK (İnceleme-Değerlendirme) Toplantısı 7 Mayıs 2015 günü gerçekleştirilecek.

Serdar Bilgili, Park Orman ve Galataport için tarih verdi!

Yıllardır tartışılan ve mahkeme kararlarıyla yapımına başlanamayan Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Serdar Bilgili tarih verdi...

Galataport projesi için yürütmeyi durdurma kararı!

Yüksek yargının verdiği karara bağlı olarak 'Galataport' olarak adlandırılan tüm planlama süreçleriyle birlikte ÇED sürecine ilişkin olarak da yapılan tüm işlem ve eylemler derhal durdurularak kamunun zarara uğratılmasının önüne geçilmelidir, açıklaması y

Galataport Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinin ÇED süreci başladı!

Doğuş Holding şirketi olan Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş tarafından işletilecek olan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı bilinen adıyla Galataport projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin bedeli 1 milyar 100 milyon dolar...

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne o ilden 15 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen iller için başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne Adıyaman'dan şu ana kadar 15 bin başvuru yapıldı.

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı.  Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Haydar Ali Yıldız, "Galataport'ta sona yaklaşıldı" dedi.

Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı çıkılıyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Star Gazetesi köşe yazarlarından Halime Kökce bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'ne yapılan itirazları kaleme aldı.

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.

galataport projesi ne zaman başlayacak Haberi

galataport projesi ne zaman başlayacak

Fettullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye’de yatırımlar hız kesmiyor. Yaklaşık 1.5 ay içinde yerli-yabancı birçok şirket Türkiye’de milyarlarca dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Yurtdışından gelen yatırımların ağırlıklı kısmının Ortadoğu’dan olması dikkat çekti. Türkiye’de yatırımları bulunan Körfez sermayesinin en önde gelen fonlarından  Abraj Capital, darbe girişimi sonrası Türkiye’de yatırım için 526 milyon dolar bütçe ayırdığını açıkladı.



ENERJİ VE İNŞAAT’A İLGİ

Açıklamanın hemen ardından Körfez sermayesinin bir diğer büyük fonu Wamda, Türkiye ve Pakistan’a toplamda 500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdığını duyurdu. Wamda Capital’in Kurucusu ve CEO’su Fadi Ghandour, büyük çoğunluğu Türkiye’ye yönelik olacak fonun Türkiye’de teknoloji üzerine yatırım yapacağını vurguladı. Katarlı QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdüllatif All Meer de, darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere rağmen projelere...