08 / 05 / 2024

gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır

gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır

Ekspertiz lisansı nasıl alınır?: Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olma şartı bulunuyor. Lisans alındıktan sonra bankalar için ekspertiz raporları hazırlanabiliyor...

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, geliştirdiği öneri motoruyla potansiyel alıcıların aradıkları alternatiflerine kolayca ulaşmalarını sağlayacak.

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Emrah Kaptan tarafından kuruldu.

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şehidoğlu tarafından kuruldu.

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedel iile Erman Ateş tarafından kuruldu.

Özderici GYO'dan gayrimenkul alım ve satım açıklaması!

Özderici GYO'nun Tebliğ'de belirtilen ekspertiz değerinin yüzde 95'inin altında bir satış bulunmamakta ve aynı dönemde şirket portföyüne bir gayrimenkul alım işlemi bulunmamakta

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Gayrimenkul ekspertiz raporu hakkında merak edilenler!

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporuyla ilgili merak edilenleri anlattı...

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi bugün Ataköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kara tarafından kuruldu.

Ergüven Gayrimenkul Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ergüven Gayrimenkul Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ergüven Sarıca tarafından kuruldu.

gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır Haberi

gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır


Ekspertiz lisansı nasıl alınır?


Gayrimenkul ekspertizi, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin ya da gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerleme günündeki olası değerinin bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere ve verilere dayanarak belirlenmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, bankaların ev alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor. Peki söz konusu bu ekspertiz lisansı nasıl alınır? diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım:


Gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır?


Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olma şartı bulunuyor. Bu konuyla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu'nun resmi internet sitesinden lisanslama sınavları bölümünden sınavlar, başvurularda izlenecek yol, verilmesi gerekli dersler, sınav tarihleri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Konut ekspertizi uzmanı olarak lisans belgenizi alabilmeniz için bir yıl, gayrimenkul değerleme uzmanı olarak lisans belgesini...