25 / 07 / 2024

gayrimenkul fiyat artışları türkiye dördüncü sırada

gayrimenkul fiyat artışları türkiye dördüncü sırada

Türkiye, gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini solladı. Yüzde 13.3 artış oranıyla dünyada dördüncü sırada yer aldık Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye'de her geçen gün daha da büyüyor.

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi? 

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmz'da kaldırılırken; yeni dönemde, kira bedellerinin ne olacağı merak konusu oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Konutta fiyatlar gerilemiyor, fiyat artışı geriliyor! 2.5 yılda fiyatlar yüzde 456 arttı! 

Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları mayıs ayında yüzde 1.3 arttı, yıllık artış da mayıs itibarıyla yüzde 45’e  geriledi. Ancak konutta gerileyen fiyatlar değil, fiyat artışı oluyor. İşte ayrıntılar...

Yabancılar aldığı iki daireden birini sattı, konutta fiyat artışı yavaşladı!

Konut satışları düştü, fahiş fiyat artışları duruldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, vatandaşlık için konut alıp, yasal süre dolduranlar satışa başladığını söyledi. 

Antalya'da konutların metrekare fiyatı 52 bin TL! Son 4 yıllık artışlar korkunç!

Antalya'daki konut fiyatlarında yaşanan artışlar dikkatleri çekti. Aktarılan rakamlara göre, şehirde metrekare fiyatları 52 bin TL'yi buluyor. İşte dettaylar... 

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

OSB’lerde yıllık kira artışları ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., OSB’lerde yıllık kira artışlarının ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmiyor. Rekor fiyatların olduğu sektörde bir yandan da denetim konusu gündeme geldi. 

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

gayrimenkul fiyat artışları türkiye dördüncü sırada Haberi

gayrimenkul fiyat artışları türkiye dördüncü sırada

Türkiye, gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini solladı. Yüzde 13.3 artış oranıyla dünyada dördüncü sırada yer aldık Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye'de her geçen gün daha da büyüyor. Yapılan son araştırmalar özellikle emlak fiyatlarındaki artışın, sektörün küresel çapta hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor; Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini geride bıraktığı görülüyor. 


Yatırımcılar gayrimenkul alanındaki bu gelişmeyi, sektörün ülke ekonomisinin lokomotifi olmasına ve Türkiye'nin gelişimine bağlarken, özellikle İstanbul'daki metrekare fiyatlarının gelecek dönemlerde daha da artmasını bekliyorlar. 


40'ın üzerinde ülkede yatırım yaptıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu sektörde istikrar sürdüğü takdirde gelişmiş ülkelerin metrekare fiyatlarına ulaşılabileceğini belirtiyor. 


ARTIŞ ORANI YÜZDE 


13.3 Gayrimenkul sektörü Türkiye'de son yıllardaki gelişimini, konut fiyatlarındaki artışla daha...